Anlık Bildirim

Chrome artık birden fazla dilde aynı anda yazım kontrolü yapabilecek

Uzun süredir gerek işletim sistemlerinde gerekse üçüncü taraf yazılımlarda metin alanına girilen kelimeler kontrol ediliyor ve kullanıcıya ortaya çıkan hatalar konusunda altı çizilerek uyarı veriliyor. 

Genelde yazım kontrolü seçilen tek bir dil üzerinden yapılmakta. Ancak Chrome tarayıcısı aynı anda birden fazla dilde yazım kontrolü yapmaya başlıyor. Chrome'nin Canary deneme sürümünde başlayan özellik ile kullanıcılar ilk olarak adres satırına chrome://flags/#enable-multilingual-spellchecker uzantısını giriyor. 

Enter tuşuna basıldıktan sonra özellik aktifleşmiş oluyor. Sonrasında Ayarlar-Diller kısmında yazım kontrolü yapılmasını istediğiniz tüm dilleri seçiyorsunuz. Artık mesaj yazma, email gönderme, blog yazma gibi işlemlerinizde her seferinde Ayarlar kısmına gidip dil seçeneğini değiştirmenize gerek kalmayacak. 

Özelliğin yıl sonuna doğru nihai Chrome sürümüne aktarılması bekleniyor. Ancak özellik OS X sürümünde çalışmıyor zira bu platformda yazım kontrolü işletim sisteminden seçilen dil üzerinde yapılıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim