Anlık Bildirim

CIA’ın korsan Windows 8 kullandığı ortaya çıktı!

CIA’den büyük miktarda bilgi sızdıran Wikileaks, kuruluştan elde ettiği birçok şeyi paylaşmaya başladı. Bunlar arasında CIA’ın korsan Windows kullandığını gösteren yazışmalar da var.

 

CIA’ın korsan Windows 8 kullandığı ortaya çıktı! Tam Boyutta Gör

Birçok devlet kuruluşunun başına dert olan Wikileaks, “Vault 7” isimli yeni bir operasyon başlattı. Bu operasyon kapsamında CIA’den elde edilen gizli bilgiler ve konuşmalar internet üzerinden paylaşılmaya başlandı. İddia edilene göre şimdiye kadarki en kapsamlı CIA sızıntısı olan Vault 7, toplamda 8761 dosyaya sahip. Wikileaks sırayla tüm dosyaları paylaşmayı hedefliyor.

Yalnızca birkaç saat önce Vault 7’nin ilk dosyaları paylaşıldı. CIA çalışanlarının konuşmalarını, kullandıkları yazılımları ve daha birçok şeyi ortaya çıkaran paylaşım, CIA’ın korsan Windows sürümü kullandığını gösteren yazışmalar içeriyordu. Buradaki linkten ulaşabileceğiniz (Wikileaks ülkemizde engelli olduğu için VPN kullanmanız gerekmektedir) yazışmalarda bir CIA çalışanı, meslektaşına nasıl lisanssız Windows 8 kullanacağını anlatıyor.

Dünyanın en çok gelire sahip olan kurumlarından birisinin korsan Windows yazılımı kullanması oldukça ilginç. Wikileaks, Vault 7’nin daha birçok bilgi barındırdığını ve sırayla bunların paylaşılacağını dile getirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4487 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
wikileaks, cia ve
2 etiket daha korsan yazılım Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim