Anlık Bildirim

Çin'deki ilk hyperloop ağı için anlaşma imzalandı

Hyperloop Transportation Technologies şirketi Çin'in Guizhou eyaletinde hyperloop sistemi kurmak için anlaşma imzaladı. 60 kilometrelik tünel inşaatı gelecek yıl başlayacak.

Çin'deki ilk hyperloop ağı için anlaşma imzalandı Tam Boyutta Gör
 

Beşinci ulaşım modülü olarak nitelendirilen hyperloop sistemi genellikle Elon Musk ile anılsa da Elon Musk'ın herhangi bir şekilde dahil olmadığı pek çok organizasyon hyperloop sistemi üzerinde çalışıyor. Hyperloop Transportation Technologies(HTT) şirketi de bunlardan biri. 2013 yılında kurulan şirket, geliştirmeye devam ettiği hyplerloop sistemi ile saatte 1220 kilometre hızla yolculuk yapma imkanı sunacak. Bugüne kadar Abu Dabi ve Ukrayna'da yetkililerle ticari anlaşmalar imzalayan şirket Çinli yetkililerle de anlaşmaya vardı.


60 kilometrelik hyperloop hattı 

Çin'in Guizhou eyaletindeki yöneticilerle anlaşma imzalayan HTT, anlaşma kapsamında devlete ait devlete ait Tongren Ulaşım Turizmi Yatırım Grubu ile birlikte yarı yarıya ortak olacakları yeni bir şirket kurup ülkedeki hyperloop çalışmalarını bu şirket üzerinden yürütecekler. Toplamda 1.5 milyar dolar yatırım yapılması beklenen proje ile 60 kilometre uzunluğunda hyplerloop ağı inşa edilecek.


Söz konusu ağı iki farklı hat olarak değerlendiren HTT, 10 kilometre uzunluğundaki ilk hattın Tongren şehrini, şehrin dışında kalan havalimanı ile bağlayacağını 50 kilometrelik ikinci hattın ise eyaletin en çok turist çeken bölgelerinden olan Fanjing'e uzanacağını açıkladı. Şirket sözcüsünün açıklamasına göre 10 kilometre uzunluğundaki ilk hattın inşaatı önümüzdeki yıl başlayacak. İnşaatların ne zaman tamamen sona ereceği ve hyperloop ağının ne zaman kullanıma sunulacağı ise şu an için bilinmiyor. Yine aynı şekilde Çinli yetkililer ve HTT anlaşmanın detaylarını paylaşmadığı için HTT'ye yapılacak ödeme de belirsizliğini koruyor.


Halihazırda dünyanın en uzun hızlı tren hattını işleten Çin son yıllarda ulaşım yatırımlarını ciddi bir şekilde artırmış durumda. Geçtiğimiz yıl Çin yapımı ilk hızlı trenin kullanıma sunulduğu ülkede son olarak bu ayın başında 1200 yolcu taşıma kapasitesine sahip hızlı tren de faaliyete geçmişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim