Anlık Bildirim

Çinli içerik üreticileri artık ''daha ciddi'' içerikler üretecek

Çin'in resmi haber ajansı Xinhua'nın haberine göre ülkede: klasik edebiyatı ya da sanat eserlerini alaya alan videoların televizyonda veya internette yayınlanması yasaklandı.

Çinli içerik üreticileri artık ''daha ciddi'' içerikler üretecek Tam Boyutta Gör
 

İnternet denetimi konusunda çok sıkı politikalar uygulayan Çin hükümeti internette ve televizyonda yayınlanan videoların içeriğine bir kısıtlama daha getirdi. Ülkenin resmi haber ajansı olan Xinhua'da yer alan habere göre ülkedeki her türlü yazılı, görsel ve işitsel basını denetleme yetkisi bulunan hükümet organı SAPPRFT(State Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television), parodi videoların yayınlanmasını yasaklayan bir bildiri paylaştı. SAPPRFT'nin paylaştığı metne göre "klasik edebiyatı ve sanat eserlerini; çarpıtan, alaya alan ya da kötüleyen'' videoların paylaşılması artık yasak.


Sosyalist değerleri ihlal ediyor 

Ülkedeki sıkı internet denetimine rağmen, Çinli internet kullanıcıları ülkede yaşadıkları sorunları alaycı ve eleştirel bir dille anlatan videolara büyük ilgi gösteriyor. JustXiait isimli platform da çeşitli film sahnelerine sahte dublaj yaparak eserleri ve ülkedeki sorunları alaya alan çok sayıda videoyu barındırıyor. Çin Devlet Başkanı Xİ Jinping ve milletvekilleri ise bu tür videoların sosyalist temel değerleri ihlal ettiğini düşünüyor.


Pekin'de yaşayan bir analistin South China Morning Post'a yaptığı açıklamaya göre SAPPRFT tarafından medya kuruluşlarına iletilen bildiri söz konusu yasaklamanın ,alışılagelmişin dışında, acilen uygulanacağını vurguluyor. Yani bugünden itibaren bildiride yasaklanan türde videoları paylaşan televizyon kanallarının veya web sitelerinin kapatılması söz konusu. Bu acil uyarı karşısında içerik üreticilerinin yeni içeriklerinde son derece dikkatli olması gerektiğini vurgulayan analist, içeriklerin artık daha ciddi bir hale geleceğinin altını çiziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim