Anlık Bildirim

Commodore 64 Mini, 9 Ekim'de satışa sunulacak

Bir zamanların en çok satan efsane bilgisayar modeli Commodore 64'ün tekrar piyasaya çıkacağı duyurulmuştu. Gelen haberler cihazın 9 Ekim'de satışa sunulacağı yönünde.
Nintendo'nun Classic Mini NES ve SNES ile elde ettiği başarılar, diğer şirketleri de retro pazarına girmeye zorlamıştı. Sega, Genesis'in minyatür versiyonu olan Mega Drive Mini ile nostaljiden güç alan bir seri yakalamaya çalışırken, Atari ve Intellivision da bu pazara girmeya çalışıyorlar. Fakat bu canlanma sadece oyun konsolları için geçerli değil.

Oyun seçimleri hayal kırıklığı yarattı

Tüm zamanların en çok satan kişisel bilgisayar modeli Commodore 64'ün tekrar üretileceğine dair haberler geçtiğimiz yıl yayılmaya başlamıştı. Yapılan açıklamalar bu duyumları doğrularken cihazın 2018'de piyasaya sunulması bekleniyordu. Gelen haberlere göre Commodore 64 Mini olarak adlandırılan bu retro bilgisayar modeli 9 Ekim'de ABD'de satışa sunulacak.
Commodore 64 Mini'nin California Games, Winter Games, Boulder Dash, Impossible Mission II ve Speedball II: Brutal Deluxe gibi klasik oyunlar yüklü olarak geleceği açıklansa da başta River Raid olmak üzere dönemin kült oyunlarının cihazda yer almaması hayal kırıklığı yaratmış durumda. Oyunların yanında C64 BASIC diliyle programlarda geliştirebileceğiniz Commodore 64 Mini'nin 80 dolar fiyat etiketine sahip olacağını da belirtmeden geçmeyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim