Anlık Bildirim

Cydia, jailbreak geliştiricilerine 8 milyon dolar ödedi, uygulama hergün 1.5 milyon cihaz tarafından kullanılıyor



Mobil uygulama anlamında dev bir sektör oluşmasına sebep olan Apple, bunun yanında jailbreak tarafında da büyük bir pazar oluşmasına yol açtı.

Geçtiğimiz hafta sona eren jeailbreak konferansında önemli rakamlar kamuoyu ile paylaşıldı.

JB dünyasının iyi bildiği Cydia uygulamasının geliştiricisi Jay 'saurik' Freeman, geçen yıl Cydia geliştiricilerine satışlar karşılığında 8 milyon dolar ödendiğini kaydetti.

Freeman, jb edilmiş cihazların  sayısını takip edemediklerini belirtirken, günde 1.5 milyon kullanıcının Cydia uygulamasını kullandığını ifade etti. Tüm iOS cihazları içerisinde Cydia uygulamasını kullananların oranı ise yüzde 6-12 arasında. 

Büyük iOS güncellemelerinde, jailbreak sistemi sıfırlandığı için sayı yüzde 6 oranlarına düşüyor. Sonrasında ise yüzde 12 oranına çıkıyor.

Jailbreak işlemi her ne kadar korsan olarak görülse de yıllık 8 milyon dolar ödeme hiç de azımsanacak bir rakam değil. Bu durumda elde edilen gelirin de bir kaç on milyon dolar olduğunu tahmin edebiliriz. 

Yazılım ve içerik korsanlığı konularında elde edilen miktara bakıldığında, jailbreak ekosistemi önemli bir yerde görülebilir. Doğal olarak gelir arttıkça bu alana yönelen geliştirici sayısı da artacaktır. Bu da ileride daha hızlı jeailbreak süreçlerinin yaşanmasına neden olacaktır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5580 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim