Anlık Bildirim

DJI ve 3DR'dan drone güvenliği için önemli adım

Sayıları gün geçtikçe artan drone modelleri, bilinçsiz kişilerin elinde hayati tehlikelere yol açabilecek sorunlar yaşatabiliyor. Önemli üreticiler DJI ve 3DR ise bunu çözmeye emin görünüyor.
Dünyanın öne çıkan drone üreticilerinden DJI ve 3DR, drone modellerinin uçuşa yasak bölgelere girmesini engellemek adıma önemli bir adım attı.
Bildiğiniz gibi günümüzde drone'lar nedeniyle birçok sorun yaşabiliyor. Kişiler özellikle havaalanı yakınlarında yüzlerce insanın hayatını tehlikeye atabiliyor ya da uçuşa yasak bölgelerde farkında olmadan turlayarak başlarını belaya sokabiliyor. İşte bu hayati sorunları önlemek ve çok sıkı yasalar ile karşı karşıya kalma ihtimalini azaltmak isteyen DJI ve 3DR, geliştirdikleri sistemler ile iki taraflı güvenlik getiriyor.
İki firmanın da sistemi temelde aynı şekilde çalışıyor. Özel kurulan altyapılar sayesinde uçuşa yasak bölgeler (Havaalanları, yasak ve kısıtlı hava sahaları, ulusal güvenlik siteleri, hapishaneler ve enerji santralleri) drone'lar tarafından biliniyor ya da kontrol uygulamaları üzerinden rahatlıkla görüntülenebiliyor. Yeni sistemler ayrıca önemli bir detay olarak günlük veya saatlik olarak koyulan uçuş yasaklarını da internet üzerinden alabiliyor. Bu sayede "burası daha önce açıktı şimdi neden ceza aldım" tarzı konuların önüne geçilmiş oluyor.
Drone'ların hayati önem taşıyan noktalardan uzak tutulması ciddi bir konu ve bu açıdan geliştirilen her sistem herkesin güvenliğine katkıda bulunuyor. Ancak drone'lar için bilgilendirici eğitimlerin zorunlu kılınması da gerekiyor.
DJI ve 3DR'dan drone güvenliği için önemli adım
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim