Anlık Bildirim

Daire başına birer otopark gösterme zorunluğu geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni otopark yönetmeliği hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan, yeni binalar için daire başına birer otopark gösterme zorunluluğunu duyurdu.

Daire başına birer otopark gösterme zorunluğu geliyor Tam Boyutta Gör

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yakın zamanda yürürlüğe girmesi planlanan yeni otopark yönetmeliği hakkında açıklamalarda bulundu.
Bakan Özhaseki, yeni otopark yönetmeliği ile her daire için birer tane otopark gösterme zorunluluğunu duyurdu. Şuan yürürlükte olan yönetmelikte üç daire için bir tane otopark göstermek yeterli oluyor. Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra yapılacak bina başvurularında, daire başına birer araçlık otoparkı olmayanların başvurusu kabul edilmeyecek. 

Otopark Katları Emsalden Sayılmayacak

Ayrıca otopark yapımının kolaylaştırılması adına otopark katları emsalden sayılmayacak. Bodrumda olmak şartıyla istenen kat sayısı kadar otopark yapılabilecek.

Asansörlü otopark yapmak isteyenlere de kolaylık sağlanacak. Mevcut otopark binasını asansörlü otoparka dönüştürmek isteyenlerin plan-tadilat işlemleri için belediye ile uğraşmasına gerek kalmayacak. Direk binayı yıkıp yerine asansörlü otopark yapılabilecek. Bu sayede yaklaşık bir senelik vakit kazancı olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7290 kez okundu.
48 kişi, toplam 51 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otopark, daire başına bir otopark ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim