Anlık Bildirim

DisplayMate : Galaxy Note 5 şimdiye kadar ki en iyi akıllı telefon ekranı

Her yeni çıkan amiral gemi modelini ekran kalitesi açısından masaya yatıran DisplayMate, Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus modellerinin lansmanının ardından kolları sıvadı ve iki modeli de testlere tabi tuttu.

DisplayMate, yapılan testlerin sonunda şimdiye kadar en iyi akıllı telefon ekranının Galaxy Note 5 modelinde olduğuna karar vermiş. Geçen yıl bu ünvan Galaxy Note 4 modelinde iken yıl başında da Galaxy S6 modeline geçmişti. 

Galaxy Note 5 ve Note 4 modellerinde kullanılan ekran boyutu ve çözünürlüğü aynı olsa da Samsung'un Ar-Ge çalışmaları ile performans konusunda sürekli bir artış yaşanıyor. Yani her yıl Super AMOLED ekranlar kendini geliştirmeye devam ediyor. 

Testlere göre Galaxy Note 5 ekranı en yüksek parlaklık seviyesinde gelişme sağlıyor ve dış mekanlarda doğrudan güneş ışığı altında daha iyi görülebiliyor. Ancak bu esnada Galaxy Note 4 modelinden daha az enerji tüketiyor. 

Renk ve kontrast doygunluğu açısından en iyi performansı veren Galaxy Note 5, ortalama ekran yansıması konusunda 4.7 puan ile şimdiye kadar ki en mükemmel değeri elde ediyor. Ayna yansıması testlerinde ise 6.1 puan ile en iyi değerlerden birisine imza atıyor. 

Geçmiş yıllarda Super AMOLED ekranlar Samsung'un en çok eleştiri aldığı noktalardan birisi idi. Aradan geçen yıllarda Samsung önemli yatırımlarla Super AMOLED panellerini pazarda rakipsiz hale getirmeyi başardı. 

Galaxy S6 Edge Plus modeli de aynı testlere tabi tutulmasına karşın sıralama konusunda bir açıklama yapılmıyor. İki ekrandan kavisli olan modelin Galaxy Note 5 ile yakın sonuçlar elde ettiği tahmin ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4961 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim