Anlık Bildirim

Dolar kuru ile ilgili manipülatif paylaşım yapan sosyal medya hesaplarına inceleme

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), sosyal medyada ekonomiyle ilgili provoke edici paylaşım yapan kişi ve kuruluşlar hakkında inceleme başlattı. Şimdilik 346 sosyal medya hesabı tespit edildi.

Dolar kuru ile ilgili manipülatif paylaşım yapan sosyal medya hesaplarına inceleme Tam Boyutta Gör
 

Sosyal medyanın gündemini oluşturan “Dövizlerin devlet eliyle TL’ye çevrilmesi” ve “Dolar kurunun sabitlenmesi” iddialarıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından bir açıklama yapılmış ve bunların gerçeği yansıtmadığı belirtilmişti. Bu çabaların kabul edilemez olduğunun ifade edilmesinin ardından Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) müdahalesi gecikmedi.

MASAK, sosyal medyada ekonomiyle ilgili manipülatif haber yapanlarla ilgili inceleme başlattı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Basın Müşaviri Mehmet Ali Berber tarafından yapılan paylaşımda, kişi ve özel şirketlere ait hesaplarda bulunan dövizlerin devlet eliyle TL’ye çevrilmesi ya da dolar kurunun sabitlenmesi gibi yalan haber yapan kişi ve kuruluşlar hakkında inceleme başlatıldığı ifade edildi.

346 hesap hakkında adli tahkikata başlandı

Konuyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nden de bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Sosyal medya üzerinden dolar kur yükselişini provoke edici ve algı oluşturacak şekilde 07.08.2018 tarih itibariyle paylaşım yapan 346 sosyal medya hesabı tespit edilmiş, konu ile ilgili adli tahkikata başlanmıştır.” ifadeleri yer aldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6894 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
inceleme, masak ve
2 etiket daha dolar kuru Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim