Anlık Bildirim

Dünyanın en büyük uçağı sonunda piste çıktı

Futbol sahasından daha uzun kanat açıklığına sahip dünyanın en büyük uçağı Stratolaunch piste çıktı. Atmosfere roket taşımak için kullanılacak devasa uçağın yavaş taksi testleri başarıyla tamamlandı.
Kanat açıklığı bakımından dünyanın en büyük uçağı, motorlarını ateşleyip pisti turladıktan sonra ilk kilometre taşı testlerini tamamladı. Microsoft’un kurucularından Paul Allen’e ait Stratolaunch Systems tarafından geliştirilen dev uçak roket taşımak için üretilmiş durumda. İki gövde ve 117 metre kanat açıklığına (bir futbol sahasını kaplayacak kadar) sahip Stratolaunch isimli uçak, roketi yörüngeye girmeden önce belirli bir yüksekliğe kadar taşıyacak. Bu girişimle roket fırlatma masraflarının azaltılması hedefleniyor.
Ancak bunlardan önce uçağın önemli bir dizi testten geçmesi gerek. Şirket "yavaş taksi testi" ile uçağın direksiyon ve durma yeteneklerini gösterdi. Videoda görüldüğü gibi son testte uçak altı adet Pratt & Whitney turbofan motorunu ateşliyor ve kendi gücüyle pistte yavaş yavaş gezintiye çıkıyor. Kalkış için hızlanmasa da 45 km/s hızdaki test, uçağı tarihi ilk uçuşa bir adım daha yaklaştırmış durumda.

Tarihi ilk uçuşun ne zaman yapılacağı belli değil

Test boyunca direksiyon, frenleme, kayma önleme ve telemetri gibi tüm önemli sistemler izlenirken hepsinin beklenildiği gibi çalıştığı belirtildi. Şirket bu testlere devam edip uçağın hızını artırarak ilk test uçuşuna ve stratosferden roket fırlatma misyonuna hazır hale getirecek. Ancak diğer testlerin ve ilk uçuşun ne zaman gerçekleşeceğiyle ilgili henüz bilgi verilmedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7653 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji, test ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim