Anlık Bildirim

Dünyanın en büyük uçağı testlere hazır

Milyarder Paul Allen’a ait olan havacılık ve uzay şirketi Stratolaunch tarafından üretilen ve kanat genişliği bir futbol sahasından daha büyük olan devasa uçağa ait ilk görüntüler ortaya çıktı.

Dünyanın en büyük uçağı testlere hazır Tam Boyutta Gör
 

Milyarder Paul Allen’ın kurduğu Stratolaunch isimli havacılık ve uzay şirketi yaklaşık 6 yıl önce dünyanın en büyük uçağı olan bir taşıyıcı uçağı üretmek ve bu uçakla uzaya gönderilmesi planlanan roketleri atmosferin üst katmanlarına taşımak için çalışmalara başlamıştı. Aslında şirketin 2016 yılında üretimi bitirmeyi hedeflediği dev uçağın tamamen hazır haline ait ilk görüntüler bugün ortaya çıktı. Mojave Çölünde’ki bir hangarda üretimi tamamlanan uçak dev boyutuyla dünyanın en büyük uçağı olarak adlandırılmaya başladı bile.

Dev Uçağa Altı Adet Jet Motoru 

Kanat açıklığı 117 metre ile bir futbol sahasından daha geniş olan uçağın uzunluğu 72 metre, kuyruk yükseliği ise 15 metre. 250 tonluk ağırlığı taşıma yeteneğine sahip olan bu uçağı havalandırmak için de normal uçaklardakinden farklı bir motor gücüne ihtiyaç duyan üretim ekibi uçağa, Boeing 747 ticari jet uçaklarında kullanılan Pratt & Whitney PW4056 jet motorundan 6 adet yerleştirmiş.

Uçağın üretim aşamasının tamamlandığını ve sırada test aşamasının geldiğini açıklayan Stratolaunch CEO’su Jean Floyd, Stratolaunch uçağıyla birlikte Dünya’nın yörüngesine rahat ve güvenilir erişim sağlama yolunda önemli bir adımı geride bıraktıklarını söyledi. "Son birkaç haftadır uçağı çevreleyen üç katlı iskelet de dahil olmak üzere fabrikasyon altyapısını kaldırdık ve uçağın tüm ağırlığını ilk kez 28 tekerleğin üzerine yükledik." diyen  Floyd bunun; uçağın zemin testleri, taksi testleri ve asıl hedef olan ilk uçuşa hazırlanmasında hayati bir an olduğuna dikkat çekti.

9000 metrelik yükseklikten roketleri Dünya’nın yörüngesine fırlatmak için tasarlanan Stratolaunch taşıyıcı uçağının, tüm testlerin başarıyla tamamlanmasıyla birlikte ilk görevini 2019 yılında gerçekleştirmesi planlanıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14326 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uçak, roket ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim