Anlık Bildirim

Efsane HAL-9000 bilgisayarı evinize geliyor

Bundan tam 50 yıl önce 2001: A Space Odyssey sinema başyapıtında karşımıza çıkan HAL-9000 adındaki yapay zekalı bilgisayar sistemi evlerimize konuk olmaya geliyor.

Sinema tarihinde 50 yılı geride bırakan Stanley Kubrick başyapıtı 2001: A Space Odyssey, teknoloji dünyasına HAL-9000 adındaki yapay zekalı bilgisayar konseptini hediye etmişti. O dönem sadece özel efektlerle bezenmiş olsa da bugün asıl potansiyeline kavuşmuş durumda.

HAL-9000 özellikleri

Bir dönem popüler filmlerde kullanılan cihazları replika olarak yeniden hayat geçiren ve bir süre faaliyetlerine son veren Master Replicas Group, yeniden bir araya gelerek en iddialı projeleri için çalışmaya başladı.

Firma HAL-9000 bilgisayarını günümüz şartlarında yeniden canlandırmak ve farklı ürünlerle geniş kitlelere yayılmasını sağlamak niyetinde. Bunun için hem sadece panelden oluşan bir replika hem de evlere monte edilecek akıllı bir sistem geliştirmiş.

Warner Bros. firmasından HAL-9000 ismini lisanslayan girişim bugünün popüler sesli asistanı Amazon Alexa’yı sisteme entegre etmiş. Sistemin kalbi ise Fire HD tablet. Böylece Alexa fonksiyonel bir şekilde çalışırken ekran kısmını da Fire HD tablet halletmiş olacak.

Firma seslendirmenin tamamını HAL-9000 orijinal sesiyle yapmayı istiyor. Bu bakımdan Amazon ile görüşmeler devam ediyor. Kabul edilirse ilk kez Amazon Alexa ikonik bir ses kavuşmuş olacak. Firma ilk etapta bir kaç repliği sisteme eklemeyi başarmış.

Aynı filmde olduğu gibi HAL-9000 replikası ile sesli komutlar vererek evinizdeki akıllı sistemleri kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca tablet üzerinde görsel fonksiyonları yerine getirmek de mümkün.

HAL-9000 yanında yine replika tarzda küçük bir flash bellek ve ekran koruyucuları da hazırlanıyor. Firma Nisan ayında ön siparişlere başlayacak. Ayrıca Kickstarter üzerinde özel versiyonların da destek arayacağı belirtiliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim