Anlık Bildirim

Elektronik sigara üreticisi Juul'e 1.2 milyar dolarlık yatırım

Elektronik sigara üreticisi Juul, son finansman turunda 1.2 milyar dolar topladı. Şirketin yeni hedefi küresel bir marka haline gelmek ve ''Juuling'' kavramı her yere duyurmak.

Elektronik sigara üreticisi Juul'e 1.2 milyar dolarlık yatırım Tam Boyutta Gör
 

Sigaraya alternatif olarak sunulan elektronik sigaralar sağlık açısından pek çok endişeyi beraberinde getirse de giderek büyüyen bir sektörün parçası olmuş durumda. İlk olarak Stanford Üniversitesi'nden iki yüksek lisans öğrencisi tarafından geliştirilen ve 2015 yılında markalaşan Juul de günümüzde elektronik sigara sektörünün öncülerinden. Juul kullanma anlamına gelen ''Juuling'' kavramı ABD'de o kadar yaygın hale geldi ki ortaokul ve liselerde gençlerin elektronik sigara kullanmaması için tuvaletlere buharı tespit eden özel sensörler yerleştiriliyor. ABD'de 12 bin mağazada satılan ve şu an için ABD dışında sadece İsrail'de resmi olarak faaliyet gösteren Juul, Juuling kavramını tüm dünyada duyurmayı hedefliyor.


Dünyaya açılmayı planlıyor 

Elektronik sigara üreticilerinin çoğu hızlı bir şekilde kan dolaşımına karışan ve sigaralardaki kadar tehlikeli olmayan bir nikotin türünü kullanırken Juul, Juulpods isimli elektronik sigara kartuşunda tütün yapraklarında bulunan organik asitler ve konsantre meyve suyu bulunuyor. Bu da zarif görünümüyle diğer elektronik sigaralardan ayrılan Juul'ün gerçek sigara deneyimine oldukça yakın bir deneyim sunmasını sağlıyor. 


Görünümü, pratik kullanımı ve sunduğu deneyim ile kullanıcı tarafında özel bir konumda yer alan Juul, son yatırım turunda 1.2 milyar dolar toplamayı başardı. Sadece üç yıl önce faaliyete başlayan ancak ABD'deki elektronik sigara pazarının yüzde 68'ini elinde tutan şirketin bu yatırımla birlikte 15-16 milyar dolar piyasa değerine ulaşabileceği belirtiliyor. Şirket yatırım turunda topladığı parayı küresel operasyonları için harcamaya kararlı. Böylece Juul'ü yakın zamanda ABD ve İsrail dışında da görmemiz mümkün


Gençlerin kullanmaması için kaynak ayırdı 

Juul'ün web sitesinde yer alan bilgilere göre 21 yaşının altındaki bireylerin Juul'ü satın alması ve kullanması yasak. Bu yasak aslında bilimsel araştırmalarla da örtüşüyor. Elektronik sigaralar yetişkinlerde sigara kullanımı azaltsa da gençler için aynı durum söz konusu değil. Araştırmalara göre 18 ay boyunca elektronik sigara kullanan gençlerin sigaraya başlama olasılığı yetişkinlerden dört kat daha fazla. Juul'ün ABD'de gençler arasında oldukça popüler hale gelmesi ilerleyen yıllarda sigara kullanımının tavan yapabileceği endişesini uyandırıyor. Bu duruma engel olmak ve reşit olmayanların elektronik sigara kullanmamasını sağlamak isteyen Juul ise 30 milyon dolarlık bir kaynak ayırdı. Şirket bu para ile okullarda seminerler vererek gençlerde elektronik sigara kullanım oranını azaltmaya çalışıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim