Anlık Bildirim

Elon Musk alev makinesinin ismini değiştiriyor

Geçtiğimiz hafta The Boring Company markalı 20.000 adet alev makinesi satacağını duyuran Elon Musk, gümrük sorunu yaşamamak için alev makinesinin isminde küçük bir değişiklik yaptı.

Elon Musk alev makinesinin ismini değiştiriyor Tam Boyutta Gör
 

The Boring Company markalı 50.000 adet şapka sattıktan sonra sözünü tutan ve bu kez alev makinesi satışını başlatan Elon Musk, geçtiğimiz hafta Twitter'dan yaptığı açıklama ile 20.000 adet ön sipariş aldıklarını duyurmuştu. Siparişlerin tamamlanmasıyla birlikte yakın zamanda alev makinelerinin sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor ancak İngiltere başta olmak üzere bazı ülkelerdeki gümrük ofisleri bu ismiyle alev makinesinin gümrükten geçemeyeceğini ve alev makinelerinin müşterilere teslim edilemeyeceğini açıkladı. Gümrük sorununu aşmak isteyen Elon Musk ise alev makinesinin isminde küçük bir değişiklik yapacak.


Alev makinesi ''değil'' 

Konula ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Elon Musk, ''Görünen o ki bazı gümrük daireleri alev makinesi olarak adlandırılan bir şeyin sevkiyatına izin vermeyeceklerini söylüyor.'' ifadesini kullandı ve artık alev makinesinin ismini ''alev makinesi değil'' olarak değiştirdiklerini ekledi. Bu küçük isim değişikliği ile birlikte Musk alev makinesinin ismini ''Sıcaklık Artırma Cihazı'' olarak da değiştirebileceklerini belirterek alternatif bir isim daha sundu. Alev makinesi isminin tehlikeli bir silahı çağrıştırdığı ve Twitter'da pek çok kullanıcının Musk'ın bu isimle adeta bir silah sattığını ileri sürmesi üzerine Musk'ın, gümrük daireleri itiraz etmese bile, alev makinesinin isminde değişiklik yapmayı düşündüğü de iddia ediliyor.


Tabi alev makinesinin sevkiyatı ile ilgili tek sorun gümrük daireleri değil alev makinesinin yasallığı da ciddi bir problem teşkil ediyor. The Boring Company'nin merkezinin bulunduğu Kaliforniya eyaletinin yasal düzenlemelerine göre 3 metreden daha kısa mesafeye alev gönderebilen cihazların satışı ve kullanımı konusunda herhangi bir özel izin almaya gerek yok ancak diğer eyaletlerdeki veya farklı ülkelerdeki yasal düzenlemeler alev makinesinin satışına ve kullanımına engel olabilir. Musk'ın bu sorunu nasıl aşacağı ise şu an için bilinmiyor.


Yangın söndürme cihazı hediye 

Öte yandan her birine ayrı seri numarası verilecek olan alev makinelerinin yanında müşterilere bir de yangın söndürme cihazı teslim edilecek. İlk etapta alev makinesinden ayrı satılan yangın söndürme cihazları yeterli talebi görmemiş ve bu cihazın ayrı satılması tepki çekmişti. The Boring Company ise daha sonra bu kararından geri adım attı ve alev makinesi için sipariş veren kişilerin ek ödeme yapmadan yangın söndürme cihazlarını da teslim alacaklarını duyurdu. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4744 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, the boring company ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim