Anlık Bildirim

Enerji Bakanı Albayrak: 30.2 milyar dolar tasarruf sağlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı ile 2033 yılına kadar toplamda 30.2 milyar dolarlık tasarruf sağlanacağını açıkladı.

Enerji Bakanı Albayrak: 30.2 milyar dolar tasarruf sağlanacak Tam Boyutta Gör
 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 9. Enerji Verimliliği Forumu'nda Türkiye'nin enerji kullanımındaki yol haritasını ve Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'nı açıkladı. Türkiye'nin enerji kaynakları açısından zengin bir ülke olmadığını vurgulayan Albayrak, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkelerin arasından çıkıp enerji konusunda üst sıralarda yer alan ülkelerin arasına girmek için stratejik bir vizyona ihtiyaç duyduğunu belirtti. Albayrak'a göre bu hedefin gerçekleşmesi için enerjinin verimli kullanılması son derece önemli.


Enerji verimliliği ön planda 

"Enerji tüketiminin artması tek başına bir anlam ifade etmiyor. Aynı anda enerji yoğunluğunuzun da artması lazım ki birinci lige çıkabilesiniz.'' diyen Berat Albayrak, kaynakları olabildiğince az kullanarak rekabetçi bir özel sektöre sahip olmanın önemine dikkat çekti. 2023 yılına kadar 10.9 milyar dolarlık yatırım hedeflediklerini dile getiren Albayrak, karbon salınımının da 66.6 milyon ton azaltılacağını böylece enerji yoğunluğu artırılırken daha çevreci bir tutum izleneceğini de ifade etti. Öte yandan enerji yoğunluğunun artırılması yolunda 2023 yılına kadar sektörde sağlanacak olan 20 bin kişilik istihdam da Albayrak'ın hedefleri arasında. Albayrak ayrıca istihdam sağlanması ve enerji verimliliği programları ile 4.2 milyar dolara mal olacak enerji santralini yapma zorunluluğunun ortadan kalkacağına işaret etti.


Enerji verimliliği konusuna geniş kapsamlı olarak el atılacağını açıklayan Albayrak'a göre tarım, ulaşım, kamu binalarının yalıtımı gibi farklı alanlarda da verimlilik çalışmaları yapılacak. Ayrıca Türkiye'de bulunan 7.5 milyon adet sokak lambası da Ulusal Enerji Verimliliği Planı'na dahil edilecek. Sokak lambalarında yerli LED dönüşümü başlatılacağını belirten Albayrak, bu süreç boyunca yıllık 180 milyon TL'ye varan tasarruf sağlanacağının da altını çizdi. Öte yandan konutlarda da dönüşüm sürecinin başlatılacağını vurgulayan Albayrak, 2023 yılına kadar 1.7 milyon konutun ısı yalıtımının elden geçirileceğini ve faturalara yansıyan tasarruf ile birlikte 20 yılda 10 milyar dolara varan tasarruf sağlanabileceğini belirtti.  Albayrak'ın planın uygulanması boyunca 2033 yılına kadar beklediği tasarruf miktarı ise toplam 30.2 milyar dolar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4108 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Enerji, enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim