Anlık Bildirim

Erdoğan açıkladı: “Yerlisi yapılabiliyorsa yabancısı alınmayacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında yaptığı açıklamada ülkemizde üretilmesinin mümkün olduğu yazılım, ürün ve sistemlerde yabancısının alınmayacağını duyurdu.

Erdoğan açıkladı: “Yerlisi yapılabiliyorsa yabancısı alınmayacak” Tam Boyutta Gör

Yazılım, savunma sanayii vb. ürün ve hizmetlerde yerlileştirme çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Resmi Gazete’de geçtiğimiz hafta yayınlanan genelge ile Yerlileştirme Yürütme Kurulu oluşturulmasına dair karar alınmıştı.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada “Ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde dışarıdan hazır olarak almayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı üreticilerin işlerine gelmeyince ürettiği ürünü vermediğini hatta şantaj malzemesine dönüştürdüğünü aktardı. ABD’nin Erdoğan’ın korumalarına silah satışını geri çekmesi ile ilgili olarak, “İşlerine gelmeyince bize tabanca vermeyenlerin diğer silahlar konusunda nasıl bir tavır içinde olduğunu, olabileceğini az çok tahmin edersiniz. Kritik savunma sanayi ürünlerimizin kendi imkânlarımızla üretme işine belirli bir düzeyde girmemiş olsaydık şuanda ne halde olurduk? Bunu düşünmek bile istemiyorum.” dedi.

“ Gerekirse daha fazla zaman ve para harcayacağız”

Yerli sistemlerin üretiminde uluslararası savunma sanayi kuruluşları ile işbirliği yapılabileceğini vurgulayarak, “Gerekirse daha çok zaman harcayacak, hatta gerekirse daha çok para harcayacak ama mutlaka kendi tasarımlarımızı, ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz. Şartlarımızı kabul ederek bizimle birlikte çalışmak isteyen uluslararası savunma sanayi kuruluşları ile işbirliğine elbette varız. Ama bu işbirliği asla hazır alım şeklinde olmayacak.” dedi.

Günümüzde kendi ürün ve yazılımını kullanmak büyük önem taşır hale geldi. Geçtiğimiz aylarda SAP firması müşterilerine dijital ambargo uygulamış ve “Benim yazılımım üzerinden İran’a satış yapamazsın” demişti. Bir başka olayda da Trump, Erdoğan’ın korumalarına silah satışını durdurmuştu. Alınan karara ne kadar bağlı olunacak zamanla göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18321 kez okundu.
103 kişi, toplam 114 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli yazılım, yazılım teknolojileri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim