Anlık Bildirim

Eski Apple mühendislerinden kablosuz park sensörü

Bir dönem Apple’ın sürücüsüz araç projesinde çalışan ancak bugünlerde kendi girişimleri ile ayakta durmaya çalışan PEARL ekibi, CES 2017 fuarına önemli bir ürün getiriyor.

Bir dönem Apple’ın sürücüsüz araç çalışmalarında yeniden yapılanmaya gidildiği ve bu kapsamda 50 civarında mühendisin şirketten ayrıldığı gündeme gelmişti. Bu 50 mühendis şimdi kendi girişimleri ile CES 2017 fuarına geldi.

Pearl adında yeni bir girişim kuran ekip, dünya üzerindeki en akıllı sistem olduğunu iddia ettikleri bir kablosuz park sensörü geliştirdi. Sensör çok kolay kuruluyor ve iki HD kamera ile akıllı telefonunuza sürekli görüntü gönderebiliyor.

Delme Yok Kablo Çekmek Yok

Fabrika çıkışı park sensörü olan araçlarda sıkıntı yok ancak sonradan taktırmak istediğinizde kaportanın delinmesi ve kabloların çekilmesi işlemleri sıkıntı oluşturabiliyor. Bu da pek çok araç sahibinin istemeyeceği bir şey.

Pearl konuya bu noktadan yaklaşmış. RearVision Wireless Car Backup Camera and Obstacle Alert System veya kısaca PRLAUTO sistemi kaportada işlem yaptırmak istemeyen sürücüler için güzel bir alternatif olacak.

PRLAUTO bir plaka çerçevesi görünümünde. Kolay bir şekilde plakanızın üzerine yerleştiriyor ve vidalıyorsunuz. Belirli marka ve model araçlar için daha geniş veya daha dar çerçeve tasarımları da mevcut. HD kameralar çerçevenin üst ve alt kısmında yer alıyor.

Kutu içerisinden çıkan OBD adaptörünü ilgili porta taktıktan sonra sensöre bağlanıyor ve kullanmaya başlıyorsunuz. OBD portu daha çok geri vitese geçişlerde kameranın otomatik olarak başlamasını sağlıyor.

Güneş panelleri sayesinde ek bir güce ihtiyaç duymayan sensörün kızılötesi alıcıları var.. Böylece düşük ışık koşullarında da kaliteli görüntüler sağlanıyor. Kameralar normal sahne modundan 140 derecelik geniş açıya geçebiliyor. Böylece çok daha geniş bir görüş açısı ortaya çıkıyor.

Park etme yanında sürüş esnasında da sensörü kullanabilirsiniz. Arkadan belirlenmiş mesafeyi çok aşarak yaklaşan araçlar için sensör sürücüsünü uyarabiliyor. Islanmalara karşı dayanıklı olan çerçeve ayrıca çalınmaya karşı da korumalı. PRLAUTO sensörünü 500$ fiyat etiketiyle Amazon üzerinden edinebilirsiniz. Elbette çok daha ucuza bu tarz alternatifler de bulabilirsiniz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11231 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ces2017, Apple ve
2 etiket daha pearl prlauto
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim