Reklamverenlerin kimliği yeterince denetlenmiyor
Facebook'un bu kararı aslında ilk bakışta işe yarar görünüyor zira bu bilgiler kullanıcılarla da paylaşılıyor. Böylece kullanıcılar politik reklamların kimler tarafından verildiğini öğrenebiliyor. Bununla birlikte uygulamada işler pek de umulduğu gibi gitmiyor. Vice News'in hazırladığı rapora göre reklamlar için yapılan ödemenin kim tarafından yapıldığı Facebook tarafından yeterince denetlenmiyor.
İlginizi Çekebilir
Facebook'un yeni reklam politikasını test eden Vice News, geçerli bir kimlik ve ikamet belgesini Facebook'a kaydettikten sonra bazı politik reklamları platformda yayınladı ancak bunu yaparken kendi ismini kullanmak yerine farklı isimleri kullandı. Reklamların üst kısmında reklam ücretini ödeyen hanesine Mike Pence ve Tom Perez gibi politik figürlerin adı yazıldığında Facebook herhangi bir uyarıda bulunmadan reklamı yayınlamaya başladı. Hatta reklamveren kısmına IŞİD yazıldığında bile Facebook bu reklam ücretinin IŞİD tarafından ödenediğini belirten ifadenin kullanılmasına izin verdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Facebook ise söz konusu reklamların onaylanmaması gerektiğini leri sürdü. Vice News tarafından test amaçlı paylaşılan reklamların artık platformda yer almadığını belirten ürün yönetimi ekibi lideri Rob Leathern, şirketin şeffaflığı artırmak ve dış müdahaleleri ortadan kaldırmak için reklamlarla ilgili daha fazla detayı analiz eden yetkilendirme sürecini başlattıklarını dile getirdi.
https://news.vice.com/en_us/article/wj9mny/facebooks-political-ad-tool-let-us-buy-ads-paid-for-by-mike-pence-and-isis Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


merak ediyorum ruslarla mı yoksa amerika ile mi anlaştılar. bundan 3 4 ay önce bir fb sayfasında müptezel hindunun biri "biz aya roket gönderiyoruz siz ne gönderiyorsunuz" diye aşağlamaya çalışmıştı hindu. yok usbyi bulmuş hindular da vs türkler ne bulmuşmuş. bu ortadoğu cahilliği sanırım hindistan kaynaklı olduğunu düşündüren olaydır ayrıca. özet şu. ruslar 90larda hindistana roketler üretiyor ve lisanslıyorlar. hindular bu roketlerle uzaya gidiyorlar. yani roketin motoru ve çevre aksanları rus malı. ama hindu artık ülkesinde nasıl beyni yıkanmışsa ganj nehrinde dereye sıçan halkının uzaya roket gönderdiğini düşünüyor olmuş. usb'yi bulan da hindu değil. sadece o geliştirme takımında bir adet hindu var. bizde de bu hindu kafalarından var. öbürü dereye sıçar ama aya roket gönderdiğini sanır diğeri fen lisesi kapatır 2023 de yerli milli roketle aya gideceğini sanır.
Buy Bitcoin
Muhteşem bir balayı için Villa Tatili. İlk defa balayı villası kiralamak için araştırmalara başladık fakat çok sayıda firma ve çok sayıda seçenek olduğu için insanın aklı karışıyor ilk başta. Biz uzun süren araştırmalar sonucunda TÜRSAB belgeli ve zevkimize bütçemize en uygun villayı Villa Eksta'da bulduk, kiralamasını yaptı. Ama villa da konaklama yapıncaya kadar hep tereddütümüz vardı. Fakat gittiğimiz villa gerçekten de fotoğraflarda nasıl görünüyor ise aynıydı. Hiç bir aksilik ve aksaklık ile karşılaşmadık. Ev sahibimiz çok ilgiliydi. Villa Ekstra ve ailesine bu mükemmel balayı tatilini bize yaşattıkları için teşekkür ederiz.