Anlık Bildirim

Facebook'un eski yöneticisi Chamath Palihapitiya: Bitcoin'in değeri 1 milyon dolara ulaşacak

Silikon Vadisi'nin önde gelen yatırımcılarından olan ve bir dönem Facebook'un yönetim kadrosunda görev alan Chamath Palihapitiya, Bitcoin değerinin 1 milyon dolara ulaşmasını bekliyor.

Facebook'un eski yöneticisi Chamath Palihapitiya: Bitcoin'in değeri 1 milyon dolara ulaşacak Tam Boyutta Gör
 

Kasım ayının ortalarında, yıl sonunda 10.000$ değerine ulaşabileceği konuşulan Bitcoin, bugün 16.000$'ın üstünde bir değere sahip. Kısa dönemde çok hızlı değer kazanabilen popüler kripto para birimiyle ilgili artık uzun vadede ulaşabileceği değerler konuşulur hale geldi. Bitcoin'le ilgili belki de en yüksek değer tahminini yapan McAfee’nin kurucusu ABD’li bilgisayar programcısı John McAfee, Bitcoin'in değerinin üç yıl içinde 500.000$'a ulaşacağını, eğer tahmini gerçekleşmezse ulusal televizyonda penisini yiyeceğini iddia etmişti. Kasım ayının sonunda tahminini düzelten McAfee, 3 yıl içinde Bitcoin'in 1 milyon dolar değerine ulaşacağını ileri sürmüştü.


''20 Yıl İçinde Değeri 1 Milyon Dolar Olacak'' 

Bir dönem Facebook'un yönetici kadrosunda da yer alan Silikon Vadisi'nin önde gelen yatırımcılarından Chamath Palihapitiya da Bitcoin'in uzun vadede değerini katlayacağını düşünüyor. Bitcoin'in değeri ve büyümesi hakkında CNBC'ye açıklamalarda bulunan Palihapitiya, Bitcoin'in altın ile karşılaştırılan kıymetine dikkat çekti. Bitcoin için ''Bu şey altının değeriyle karşılaştırılabilecek bir potansiyele sahip. Bitcoin, otokratik rejimler ve bankacılık altyapısı karşısında harika bir yatırım ve değer deposu.'' ifadelerini kullanan Palihapitiya, Bitcoin'in önümüzdeki 3-4 yıl içinde 100.000$ değerine, 20 yıl içindeyse 1 milyon dolar değerine ulaşmasını bekliyor.


Golden State Warriors'ın sahibi ve Social Capital şirketinin kurucusu olan Chamath Palihapitiya, 2013 yılının kasım ayında TechCrunch'a verdiği röportajda, 5 milyon dolar değerinde Bitcoin'e sahip olduğunu söylemişti. Bitcoin'in o dönem 1000$ civarında bir değere sahip olduğundan hareketle Palihapitiya'nın yaklaşık 5000 Bitcoin'i olduğu düşünülüyor. Chamath Palihapitiya 2013 yılında yaptığı açıklamasında elindeki Bitcoin'lerin toplam değerinin 10-15 milyon dolara ulaşmasını beklediğini dile getirmişti. Palihapitiya o dönem elinde bulunan Bitcoin'lerin hepsini halen elinden çıkarmadıysa şu an yaklaşık 85 milyon dolar değerinde Bitcoin'e sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim