Anlık Bildirim

Falcon 9 yeniden uzaya çıkmaya hazır

Elon Musk, Twitter üzerinden yayınladığı açıklamayla, geçtiğimiz hafta başarılı bir şekilde dikey iniş gerçekleştiren Falcon 9 roketinin yeniden fırlatılmaya hazır olduğunu açıkladı.
 
Falcon 9 yeniden uzaya çıkmaya hazır
Teknoloji dünyasının en büyük dehalarından biri olan Elon Musk'ın kurduğu SpaceX, geçtiğimiz günlerde tarihi bir başarıya imza attı. SpaceX'in en güçlü roketi olarak tanımladığı Falcon 9 v1.2, geçtiğimiz hafta, Florida'da bulunan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü'nden uzaya fırlatıldı. Amerikan telekomünikasyon firması ORBCOMM'a ait 11 adet OG2 uydusunu yörüngeye taşıyan roket, görevini tamamladıktan sonra geri dönüp, başarıyla dikey iniş yaptı ve SpaceX firması için bir ilke imza attı.
Yeniden kullanılabilir roketlerin gelişiminde tarihi bir başarıya imza atan Falcon 9, bu önemli uçuşunun ardından yeniden kullanılmaya hazır görünüyor. Twitter üzerinden paylaştığı mesajla roketin son durumu hakkında bilgi veren Elon Musk, Cape Canaveral Üssü'ndeki hangara taşınan Falcon 9'un herhangi bir hasar almadığını ve yeniden fırlatılabilecek durumda olduğunu açıkladı.
 Amazon CEO'su Jeff Bezos'un firması Blue Origin'den sonra SpaceX'in de dikey inişi başarıyla gerçekleştirmesi, geleceğin yeniden kullanılabilir roketlerde olduğunu gösterdi. Uzaya fırlatıldıktan kısa bir süre sonra üsse geri dönen ve yeniden kullanılabilen bu roketler, uzay roketlerine harcanan masrafları önemli ölçüde azaltabilir.
Falcon 9, Elon Musk'ın da açıkladığı gibi yeniden fırlatılmaya hazır olsa da, roketin bir daha Dünya'dan ayrılması beklenmiyor. SpaceX'in daha önceki açıklamaları, roketin tarihi değerinden dolayı saklanacağını ve sadece iniş sonrası sistemlerin ne durumda olduğunu görmek için test edileceğini gösteriyor.
 
Falcon 9 yeniden uzaya çıkmaya hazır
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim