Anlık Bildirim

Jeff Bezos'un Yeni Çoban'ı tarih yazdı

Yeniden kullanılabilir roket dünyası için bugün çok önemli bir gün. Jeff Bezos'un Yeni Çoban'ı tarih yazarak Elon Musk'ın SpaceX ile uzun zamandır çalıştığı bir görevi başarıyla yerine getirdi.
Dünyanın en büyük çevrimiçi alışveriş sitelerinden Amazon'un sahibi Jeff Bezos, yeniden kullanılabilir roket dünyasında Elon Musk'u geride bıraktı ve sahibi olduğu Blue Origin firmasıyla önemli bir tarihe imza attı.
Yeniden kullanılan roketler uzay taşımacılığı için çok büyük önem taşıyor ve bu önem özellikle maliyet noktasında kendisini gösteriyor. Uydu, yaşam malzemesi ya da modül gibi kargoları atmosfer dışına çıkartmak için kullanılan günümüz roketlerinden farklı olarak bu roketler, sadece bir kez değil defalarca kullanılabiliyor ve bu da çok ama çok ciddi mali tasarruf getirebiliyor.
Bu alanda yer almak için Elon Musk'ın kurduğu SpaceX'in karşısına Blue Origin şirketiyle çıkan ve Yeni Çoban isimli bir yeniden kullanılabilir bir roket hazırlayan Jeff Bezos, çok uzun zamandır geliştirilen bu roketini kısa süre önce bir kez daha ateşledi ve belirlenen 100.5 kilometre mesafeye kadar çıkış yapmayı başardı. Tarih yazılan nokta ise paraşütle yere inen ana kapsülü taşıyan Yeni Çoban'ın da yere başarıyla inebilmesi oldu. Yani roket dikey olarak havalandı ve yine dikey olarak geriye dönerek iniş yapmayı başardı.
Bu tarihi an için hazırlanan resmi tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. Şimdi bu başarıya ulaşması gereken Elon Musk ise Jeff Bezos'u Twitter üzerinden tebrik etti. SpaceX'in bazı denemeleri hatırlayacağınız üzere kötü sonuçlar vermişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3717 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Jeff Bezos, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim