Anlık Bildirim

Fiziksel müzik satış rakamları dijital indirme gelirlerinden yüksek

Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği tarafından yayınlanan rapora göre 2017'de fiziksel müzik satışları, dijital müzik indirme gelirlerini geçti. Sektördeki aslan payı ise müzik akış hizmetlerinin.
Dijital müzik indirme hizmetleri popüler hale gelmeye başladığında birçok kişi CD, kaset veya plak gibi geleneksel fiziksel müzik araçlarının satışını gölgeleyeceğini sanıyordu. Bu varsayım birkaç yıldır doğru çıkacak gibi görünse de son durum tam tersini gösteriyor.
Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafından yayınlanan gelir istatistikleri raporuna göre, fiziksel müzik satışları 200 milyon dolarlık bir marjla dijital müzik indirme gelirlerini geçti. Dijital indirme gelirleri 2017 yılında yüzde 25 azalarak 1.3 milyar dolara gerilerken, fiziksel müzik satışları sadece yüzde 4 oranında azalarak 1.5 milyar dolara düştü.

Dijital müzik indirme değil müzik akış hizmetleri revaçta

Bu eğilim ilk başta biraz garip gelebilir ama tamamen tesadüf değil. Sektördeki değişimin başlıca nedeni müzik akış hizmetleri. Birçok müzik tutkunu için müzik akış hizmetlerinin sunduğu avantajlar dijital müzik içeriğine sahip olma isteğinden daha ağır basmaya başladı.
Apple Music, Amazon Music Unlimited ve Spotify gibi hizmetler şu anda müzik endüstrisinin lokomotifi olmuş durumdalar. RIAA raporuna göre, müzik akış plaformlarının geliri 5.7 milyar dolarla sektördeki toplam gelirin yüzde 65'ini oluşturuyor. Bu rakam önceki yıllara kıyasla önemli oranda daha yüksek. 2014, 2015 ve 2016 yıllarında sırasıyla 1.8, 2.3 ve 4 milyar dolar seviyesindeydi. Müzik akış hizmetlerinin bu patlayıcı büyümeye devam edip edemeyeceklerini ise zaman gösterecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim