Anlık Bildirim

Fransız şirketten patentli solar otoyol duyurusu

Fransa’nın en büyük yol inşaat firması (otoyol, demir yolu, sinyalizasyon vb.) Colar, Fransa Solar Enerji Enstitüsü ile birlikte geliştirdiği ve patentlediği solar yol teknolojisini gün yüzüne çıkardı
Fransız şirketten patentli solar otoyol duyurusu
 
Güneş enerjisinden elektrik üretmek aşina olduğumuz bir kavram. Solar elektrik fabrikalarının sayısı dünya genelinde artarken büyük teknoloji devlerinin de solar enerji panelleri üretimi konusunda büyük yatırımlarına şahit oluyoruz. 
Fransız yol yapım şirketi Colas ise yol için tasarlanmış özel güneş panelleri sayesinde kurulum alanlarından tasarruf edilmesini sağlayarak bu konuda önemli bir başarıya imza attı. 
Firma Wattway ismini verdiği solar yol teknolojisinin yaklaşık 20 metre² alana kurulumu ile elde edilecek elektrik enerjisinin ortalama bir evin günlük ihtiyacını karşılayacağını iddia ediyor.
Fransız şirketten patentli solar otoyol duyurusu
 
5 yıllık Ar&Ge çalışmasının sonucunda ortaya çıktığı belirtilen WattWay’in avantajları arasında yollara döşenmesi için mevcut yolların sökülerek yeniden özel yolların inşa edilmesinin gerekmemesi olduğuna vurgu yapıyor.
Yüksek mühendislik çabaları gerektirmeden mevcut yol yüzeylerine uygulanabildiği belirtilen teknolojinin, fiyat bilgisi henüz paylaşılmadı. Colar'ın, Fransız hükümeti ile beraber yürüttüğü saha testlerinin devam ettiği belirtilirken Wattway’in içinde bulunduğumuz yılın ilerleyen aylarında satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim