Anlık Bildirim
 
Son dönemde donanım severleri en çok heyecanlandıran konulardan birisi de Nvidia’nın yaklaşan kart lansmanı. Yeni neslin duyurulmasına gittikçe yaklaşmamızla birlikte gelen detaylar ise dikkatleri firmanın üzerine çekmeyi başarıyor.
 
Son gelen sızıntı bilgilere göre Turing kod adlı GPU’lara sahip yeni ailedeki ‘’sweet spot’’ olacak olan GTX 1170 halihazırdaki GTX 1080 Ti’den hızlı olabilir. Çevrim dışı modda gerçekleştirilen 3D Mark testine göre 29 752 puan almış ki bu da kartı GTX 1080 Ti’ın önüne yerleştiriyor, RX Vega 64’den söz etmiyorum bile.
GTX 1170 GTX 1080 Ti’dan hızlı olabilir
 
Rakamlara göre konuşmaya devam edecek olursak yeni kart GTX 1080’in %38’lik bir farkla önünde görünüyro ve diğer tarafta yerini alacağı GTX 1070’den ise %65 daha hızlı olacağa benziyor.

Gerçekten bu kadar hızlı olabilir mi?

Testteki verilere göre 16 GB kapasitedeki GDDR6 tip belleklere ev sahipliği eden model 2.5 GHz gibi dudak uçuklatan bir GPU saat hızında teste girmiş görünüyor. Aslında tam bu noktada çözümün aldığı puanla birlikte içimizde oluşan şüphe iyice artıyor zira 12 nm sürecinden geçen GPU’lar için 2 GHz bile oldukça iyimserken 2.5 GHz bir hayli yüksek kalıyor.
Son olarak 3D Mark da kartın adını GTX 1170 olarak doğru bir şekilde tanımış ki henüz tanıtılmamış kartlarda bu ‘’Generic VGA’’ gibi genel bir ifade ile geçiştirilirdi. Diğer yandan çevrim dışı olması nedeniyle 3D Mark’ın veri tabanına düşmeyen testteki veriler üzerinde oynanmış olabilir. Bunun daha önce görülmüş bir hile olduğunun altını çizelim. Dememiz o ki sonuçlar oldukça olumlu ve yeni nesil kartlarda ciddi performans artışları bekleniyor ancak yine de şimdilik şüpheli yaklaşmakta fayda var. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10431 kez okundu.
41 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia turing, turing ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim