Anlık Bildirim

Galaxy GeForce GTX 780 HOF, özelleştirilmiş detaylarıyla iddialı geliyor

Galaxy GeForce GTX 780 HOF, özelleştirilmiş detaylarıyla iddialı geliyor
Nvidia tabanlı ekran kartı üreticisi Galaxy, yüksek performans meraklıları ve oyun tutkunları için özel tasarımlı yepyeni bir model hazırlığında. GeForce GTX Titan sonrasında Nvidia'nın güncel ürün gamındaki tek grafik işlemcili en hızlı model olan GeForce GTX 780'in temel teşkil ettiği yeni ekran kartı, Galaxy markasını yakından takip edenlerin tahmin edebileceği üzere HOF (Hall of Fame) serisi altında pazara sunulacak. Bilmeyenler için HOF serisinin Asus ROG ve Gigabyte WindForce serileri gibi özel tasarımlı ekran kartlarını içerdiğini de not düşerek, ihtişamlı görüntüsü ile dikkat çeken kartın diğer detaylarına geçelim. 
Sahip olduğu beyaz baskı devre kartı ile daha ilk bakışta dikkatleri üzerine çeken ekran kartı genel olarak 6 temel parametre üzerine inşa edilmiş özel bir model; saat hızları, güç besleme, yüksek kaliteli bileşenler, özel PCB, soğutma ve üstün hız aşırtma başarımı. Nvidia'nın 28nm üretim teknolojisiyle hazırladığı, Kepler mimarisini kullanan GK110-30-A2 grafik yongasından güç alan ekran kartı, 2304 adet paralel işlem birimine, 192 adet doku ünitesine, 48 ROP birimine, 384-Bit bellek veri yolu desteğine ve 3GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip. Japonya DRAM üreticisi Elpida'nın GDDR5 bellek yongalarını kullanan kartın grafik işlem birimi standart olarak 1006MHz'de ve GPU Boost devreye girdiğinde 1058MHz'de görev yaparken, bellekleri ise 6008MHz'de çalışıyor.
Açıklanan bilgilere göre 8+2 fazlı güç tasarımı ile beslenen ve üzerinde iki adet 8pin PCIe güç konnektörü bulunan kartın baskılı devresi, yüksek stabilite ve ekstrem hızlarda daha uzun kullanım süresi için Panasonic üretimi endüstriyel standartlarda yüksek kararlılık sunan tantalum kapasitörler ile donatılmış durumda. Grafik çekirdeği 8 adet, bellekler ise 4 adet, 330uF kapasiteli KEMET kapasitörler ile desteklenen bu özel kartın soğutma ihtiyacı, bakır ısı boruları ve her biri 9cm çapında olan çift fan ile desteklenmiş özel soğutucu üzerinden sağlanıyor. Bu soğutucunun etkin soğutma sağladığı ve referans soğutucuya göre hız aşırtma konusunda daha yüksek başarımın önünü araladığı ifade ediliyor. Ancak kartın sahip olduğu yüksek bileşen kalitesi, LN2 yani sıvı soğutma ile hız aşırtma yapacaklar için önemli avantaj sağlıyor. Galaxy'nin yeni kartını ilginç kılan bir başka detay ise harici olarak sunulan ekstra güç modülü. Bu modül sunduğu ekstra 8 fazlı PWM tasarımı, voltaj ölçme ve ayarlama noktaları ile üç adet 8pin PCIe güç konnektörü sayesinde, ekstrem hız aşırtma denemelerinde daha fazla güce ihtiyaç duyan profesyonellere hitap ediyor.
Sahip olduğu detaylar itibariyle farklı bir kart ortaya konabilmesi adına üzerinde ciddi emek harcanan bu özel kart, daha fazla performans isteyenler için uyumlu anakartlarda SLI kurulumuna da olanak tanıyabiliyor. Görüntü aktarımı için çift DVI, HDMI ve DisplayPort konnektörlerini kullanan ekran kartı aynı zamanda Turbo butonunu bünyesinde barındırıyor. Daha önce de benzer özel tasarımlı ekran kartı modelleri hazırlayan Galaxy, o kartlarını Çin pazarı dışında sunmamıştı. Umarız bu defa Galaxy, HOF serisinin detayları ile farklılık yaratmayı başaran bu modelini Çin ile sınırlı tutmaz ve dünya pazarlarına da sunar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim