Anlık Bildirim

Galaxy S4 kamerası ile çekildiği ileri sürülen görseller internette yayınlandı

Samsung'un yeni amiral gemi modeli Galaxy S4 için bekleyiş sürerken, bir Google+ hesabında modelinin kamerası ile çekildiği ileri sürülen görseller internette paylaşıldı.

Kullanıcının kısa süre içerisinde erişimden kaldırdığı görsellerde muhtemelen çekimlerin ofis ortamında yapıldığı görülüyor. Kısa süre önce ismi açıklanmayan bir Samsung mühendisinin Galaxy S4 modelinde çok iddialı bir kamera sensörü kullanacağını belirttiği gündeme gelmişti. 

Çekilen resimlerin EXIF bilgilerinde model numarası olarak GT-I9500 kullanıldığı görülüyor. Resimler 16:9 formatında ve 4128 x 2322 piksel çözünürlüğe sahip. Bu değer yaklaşık olarak 9.6 MP çözünürlüğe denk geliyor. 13MP çözünürlükteki kameraların vizör nedeniyle otomatik modda bu çözünürlükte fotoğraf çekmesi kameranın muhtemelen 13MP seviyesinde olduğunu gösteriyor.

EXIF bilgilerinde dikkat çeken diğer bir bilgi ise odak uzunluğunun 4mm olması. Yapılan hesaplarda sensör büyüklüğünün 1/3 inç olması gerektiği sonucuna ulaşılmış. Muhtemelen sensörün Sony tarafından üretilen Exmor RS olduğu düşünülüyor. Çünkü Samsung amiral gemi modellerinde Sony üretimi sensörlere yer verirken, 1/3 inçlik sensör üretimi yapan en popüler firma Sony. Samsung'un kendi üretimi sensörlerinde ise 1/3.2 inçlik boyutlara yer veriliyor. Şu an 1/3 inçlik sensörler HTC One ve Xperia Z modellerinde kullanılıyor.

Eğer iddialar doğru ise Galaxy S4 modelini de kamera özellikleri bakımından Xperia Z ile aynı sınıfta göreceğiz. Bu da HDR video teknolojisini taşıyacak üçüncü modelin Galaxy S4 olacağına işaret ediyor. Özellikle kamera özellikleri bakımından eleştirilen Galaxy S3 sonrasında Samsung'un daha dikkatli adım attığını söyleyebiliriz.
Galaxy S4 kamerası ile çekildiği ileri sürülen görseller internette yayınlandı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1962 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim