Anlık Bildirim

DxOMark: Kamera performansı en iyi telefon Galaxy S9+

Galaxy S9 Plus, akıllı telefonların kameralarını karşılaştırmak için kullanılan DxOMark testinde bugüne kadar elde edilmiş en yüksek puanı almayı başardı ve tahtın yeni sahibi oldu.
Samsung Galaxy S9+ modelinin belki de en etkileyici özelliği üstün kamera yeteneklerine sahip olmasıdır. Bu iddiamızı akıllı telefonların kameralarını karşılaştırmak için kullanılan DxOMark testi de doğruluyor zira Galaxy S9+, bugüne kadar DXOMark tarafından test edilen en iyi akıllı telefon kamerasına sahip. Fotoğraf tarafında 104 puan ve video tarafında 91 puan elde eden Galaxy S9+ ortalamada 99 puan kaydetti ve DXOMark testinin yeni lideri oldu. Peki ya Galaxy S9 Plus'ın kamerasını bu kadar iyi yapan ne var ? Sorunun cevabı kameranın teknik detaylarında gizli.  

Galaxy S9 Plus kamera özellikleri

 
12 megapiksel çözünürülüğünde f/1.5 - f/2.4 değişken diyafram aralığına sahip OIS destekli ana kamera sensörüne f/2.4 diyafram açıklığındaki 12 MP çözünürlüklü yine OIS desteğine sahip ikinci bir kamera eşlik ediyor. Işık miktarına göre diyafram açıklığını otomatik olarak ayarlayan bu kamerayı insan gözüne benzetmek pek ala mümkün. Diğer bütün ürünlerde olduğu gibi kameraların en önemli ilham kaynağı da insandır. Nesneleri 576 MP çözünürlüğe kadar algılayabilen insan gözünün merceği, ortamın ışık koşullarına göre büyüyüp küçülebiliyor. İşte Galaxy S9 Plus'ın kamerasının en önemli özelliği de bu. Ortamın ışık miktarını algılayan kamera, f/1.5 - f/2.4 değişen diyafram değerinden uygun olanı, kullanıcıya sunarak en iyi kamera deneyimini sunmayı vaat ediyor. 
Saniyede 960 kare süper yavaş çekim özelliğini bulunduran kamera, 4K 60 FPS video deneyimi de sunuyor. Ana kamerada yer alan Dual piksel PDAF teknolojisi sayesinde Galaxy S9+ nesnelere 3 kat daha hızlı odaklanabiliyor. Birinci kameraya eşlik eden diğer kamera ise hem Bokeh efekti verebiliyor hem de 120 dereceye kadar geniş açı desteği sunabiliyor. 

Tahtın yeni sahibi Galaxy S9 Plus

Fotoğraf tarafında 104 puan ve video tarafında 91 puan elde eden Galaxy S9+ ortalamada 99 puan kaydetti ve bir zamanlar en tepede bulunan Google Pixel 2'yi tahtından etti. Şimdiye kadarki en yüksek DXOMark puanını alan Galaxy S9 Plus'ı Google Pixel 2 ve iPhone X takip ediyor.
Dilerseniz aşağıda yer alan galerimizden de Galaxy S9+ ile çekilmiş fotoğrafları inceleyebilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5666 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, dxomark ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim