Anlık Bildirim

Garajda keşfedilen 1981 model Lada Niva'nın 100 bin dolara satılması bekleniyor

1981 Paris Dakar Rallisi'nde yarıştıktan sonra emekliye ayrılan Lada Niva yattığı yerden çıkarılacak ve restore edilecek. Açık arttırmayla satılacak aracın 100 bin dolardan alıcı bulması bekleniyor.

Garajda keşfedilen 1981 model Lada Niva'nın 100 bin dolara satılması bekleniyor Tam Boyutta Gör
 

Ülkemizde de kendine has bir hayran kitlesine sahip olan Rus efsanesi Lada Niva’nın bu denli sevilmesinde offroad yeteneğinin ve uygun fiyatının etkisi büyük. 40 yıldır üretimde olan, belli aralıklarla güncellenen fakat ilk günkü tasarım anlayışını sürdüren Niva’nın yurt dışı fiyatları hala 10 bin dolar civarında seyrediyor. Ancak bir garajda keşfedilen bu özel Niva’nın 100 bin dolardan alıcı bularak rekor kırması bekleniyor.

Peki uzun zaman önce emekliye ayrılan bu Lada Niva’yı diğerlerinden ayıran şey ne? Yapılan araştırmalar resimlerde gördüğünüz aracın 1981 yılında yapılan Paris Dakar Rallisi’nde mücadele eden araçlardan biri olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla bu offroad canavarının genelinde yarış odaklı değişimler bulunuyor. Bunlar arasında güçlendirilmiş plastikten yapılan özel kaput ve kapılar, ön ve arkaya yerleştirilen ekstra korumalar, yardımcı ışıklar, daha büyük benzin deposu ve daha güçlü bir süspansiyon sistemi gibi parçalaryer alıyor.

Uzun zamandır bu garajda bekleyen Lada Niva yattığı yerden çıkarılacak ve restore edilerek ilk günkü kondisyonunu geri kazanacak. Sonrasında RMSothebys tarafından açık arttırmaya çıkarılacak offroad canavarı 5 Eylül’de düzenlenecek organizasyonda görücüye çıkarılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9354 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lada niva, lada niva fiyatı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim