Anlık Bildirim

Gizlilik temelli Bitcoin çatallanmasına saatler kaldı

Bitcoin ve ZClassic ağında ortak gerçekleşen çatallanma sonucunda Bitcoin Private(BTCP) isimli yeni kripto para ortaya çıkacak. Peki hangi borsalar çatallanmayı destekliyor?

İlk olarak geçtiğimiz yılın sonunda duyurulan Bitcoin çatallanmasına iki saatten az bir süre kaldı. Bitcoin Blockchain'inde geçtiğimiz yıl meydana gelen ve sonucunda Bitcoin Cash, Bitcoin Gold gibi yeni kripto paraların ortaya çıktığı çatallanmalardan farklı olarak bugünkü çatallanma iki farklı kripto para biriminde ortak gerçekleşecek. ZClassic ve Bitcoin ağında aynı anda gerçekleşecek olan ve sonucunda Bitcoin Private(BTCP) isimli yeni bir kripto para biriminin ortaya çıkacağı çatallanma ile Bitcoin'deki işlemlerin daha gizli hale gelmesi amaçlanıyor.


Çatallanma ile halihazırda ZCash ve ZClassic gibi Z-serisi kripto paralarda yer alan ''zk-snark'' olarak adlandırılan gizlilik teknolojisinin BCTP'ye entegre edileceği belirtiliyor. Böylece BTCP Blockchain'inde gerçekleşen işlemler, işleme taraf olmayan diğer kişiler tarafından sınırlı bir şekilde görülecek. Yani mevcut Bitcoin ağındaki işlemlerin aksine gönderen, alıcı ve diğer işlem verileri tanımlanamayacak halde kalacak. Bu sayede işlemlerin çok daha anonim hale geleceğini ifade eden BTCP ekibi, özellikle hükümetlerin Bitcoin ağında yapılan işlemleri takibe almasına karşılık BTCP ile kullanıcılara gizlilik tanıyacaklarını ifade ediyor.


ZClassic sahipleri için sevindirici haber 

Tabi Bitcoin ağında daha önce de çok sayıda çatallanma meydana geldiği için Bitcoin yatırımcılarının çatallanma sonrasında, borsaların ve dijital cüzdanların desteklemesi halinde sahip oldukları Bitcoin miktarı kadar BTCP'ye de sahip olacaklarını söyleyebiliriz ancak ZClassic sahipleri için durum biraz daha belirsiz. Aralık ayında 4$ değerinde olan ZClassic'in değeri, çatallanma sonrasında her bir ZClassic karşılığında bir adet BTCP verileceğinin duyurulmasıyla birlikte adeta tavan yapmıştı. BTCP kazanmak için ZClassic alan kullanıcılar kripto paranın değerinin 224$'a kadar çıkmasını sağlarken borsaların ve kripto para cüzdanlarının ZClassic için bir açıklama yapmaması ZClassic sahiplerini endişelendirmişti.


Cryptopia ve Bittrex borsalarında işlem gören ZClassic için sadece kripto para cüzdanı Coinomi destek açıklamasında bulunmuş ve ZClassic sahiplerine çatallanma sonrasında BTCP vereceğini duyurmuştu. Bu açıklama tabi ki ZClassic sahiplerini yeterince memnun etmedi zira ZClassic işlemlerinin yüzde 93'ü Bittrex'te gerçekleşiyordu ve borsa bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmamıştı. Bugün sabah saatlerinde çatallanmayla ilgili açıklama yapan Bittrex, çatallanmayı tamamen desteklememekle birlikte ZClassic sahiplerini sevindirecek ifadeler kullandı.


Bittrex'ten kısmi destek 

Bittrex'in açıklamasına göre çatallanma sonrasında BTCP, borsada listelenmeyecek ancak ZClassic sahiplerine BTCP verilecek ve bu kişilerin hesaplarındaki BTCP'yi çekmesine olanak sağlanacak. Çatallanma gerçekleşmeden 15 dakika önce ZClassic işlemlerini askıya alacağını duyuran borsa, o esnada bütün ZClassic sahiplerinin bakiyelerini görüntüleyeceklerini ve hesaplardaki ZClassic miktarınca BTCP vereceklerini belirtti. Ayrıca çatallanma tamamlandıktan sonra borsada ZClassic alım/satım işlemleri yeniden aktif hale gelecek.

Kripto para dünyasındaki genel düşüşten etkilenen ve değeri 75$'a kadar gerileyen ZClassic, Bittrex'in açıklamasından sonra yüzde 50'nin üstünde değer kazanarak gün içinde 121$ değerine ulaşmayı başardı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim