Anlık Bildirim

Google Maps helikopterden güzergah görünümü uygulamasını başlatıyor


Google popüler Maps harita hizmetine Street View görünümünden sonra havadan 3D görünüm seçeneğini de eklemeye hazırlanıyor. Yeni uygulamayla kullanıcılar gezi, bisiklet turu, yürüyüş gibi aktiviteler için planlar yaparken havadan güzergahların kuş bakışı görünümünü elde edebilecek.

Google'ın helikopter görünümü olarak adlandırdığı uygulama Maps güzergah tecrübesinin bir parçası olacak. Kullanıcılar başlangıç, orta ve son nokta güzergahlarına kolayca istikamet çizerken yeni 3D oynatma butonu ile de kuş bakışı olarak takip edebiliyor.

Google Maps mühendisi Paul Yang, kuş bakışı görünüm esnasında hizmetin Earth görünümüne geçiş yaptığını ve otomatik olarak tavsiye edilen rota üzerinde uçmaya başladığını belirtiyor. Helikopter görünümü esnasında rotanın o an ki ayağı sol taraftaki panelde görülüyor. İstenirse farklı bir adım da seçilebiliyor.

Helikopter görünümü rotanın dışındaki bir noktaya çıkılarak sona erdirilebiliyor. 2D görünüm ise standart olarak sol panelden seçilebiliyor.

3D rota görünümleri ilk bakışta Google Earth ve Google Maps hizmetlerinin birleşimi gibi duruyor. Street View hizmetinin ulaşmadığı yerlerde helikopter görünümü uygulamasının hayata geçirilmesi mümkün. Helikopter görünümü ilerleyen günler tüm kullanıcıların hizmetine sunulacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8357 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google maps, google ve google earth
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim