Anlık Bildirim

Google, Street View kameralarını Amazon ormanlarına gönderdi


Google’ın ilk olarak internet tabanlı olarak başlattığı Google Maps çok başarılı oldu ve gördüğü ilgi sayesinde Google mobil platformlar için de rakiplerinden küçük boyutta ancak fonksiyon olarak onlardan geri kalmayan uygulamalar geliştirdi. Google Maps’in en çok konuşulan ve en önemli yeniliği ise Street View oldu.

Özel araçlarla pek çok ülke başkentini ve diğer şehirleri cadde cadde fotoğraflayan Google, kullanıcıların bu yerleri sanki oradaymış gibi gezmesine imkan tanıdı. Ancak kameralı özel araçların cadde kenarlarında veya yakındaki evlerinin bahçelerinde insanların fotoğraflarını çekmesi özel hayatın gizliliği açısından davalara konu oldu. 

Başlangıcından bu yana 4 yıl geçen Street View şimdi çok önemli bir bölgeyi haritalamak için araçlarını Amazon ormanlarına gönderdi. 

Bölgenin sivil toplum kuruluşu olan Amazonları Koruma Vakfı ile Google işbirliği neticesinde Street View araçları Amazon bölgesinde bulunan Rio Negro nehrinin 50km’lik bir alanını fotoğraflayacak. Amazon içerisinde keşfedilmemiş pek çok alan ve kabile bulunuyor. Google şimdilik bunlarla ilgilenmiyor.

Üç tekerlekli araç üzerindeki kameralar teknelere bindirilerek nehir boyunca çekim yapacak. Çekim kapsamında nehir kenarındaki küçük köylere patikalardan ulaşacak olan araçlar buradaki köy yaşantısını da tanıtmayı amaçlıyor.

Google projenin bitiminde vakfa bir bağışta bulunacak. Projede kullanılan bazı kameralar ve laptoplar vakfın ve yerel halkın kullanımına bırakılacak. Projenin ne zaman tamamlanacağı bilinmiyor ancak bölge yetkilileri Amazon yolculuklarının her zaman beklenenden uzun olduğunu belirtiyor. 
Google, Street View kameralarını Amazon ormanlarına gönderdi
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4815 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fas, amazon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim