Anlık Bildirim

Google artırılmış gerçeklik teknolojisini web tarayıcılarına getiriyor

Arama devi Google, artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisini mobil ve masaüstündeki tarayıcılara getirecek yeni projesini detaylandırdı. İşte Article olarak adlandırılan teknolojinin detayları...
Google artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisini web tarayıcınıza getiriyor. Şirket son birkaç yıldır Project Tango aracılığıyla iletlettiği AR girişimlerini şimdilerde ARCore üzerinden devam ettiriyor. Arama devi Google I/O 2017 geliştirici konferansında artırılmış gerçekliğin Chrome tarayıcısı aracılığıyla kullanılabileceğini duyurmuştu. Şirket şu anda insanları masaüstü ve mobil tarayıcılar için AR nesneleri geliştirmeye teşvik edecek bir proje üzerinde çalışıyor.
Google bugün tüm tarayıcılarla çalışan Article adlı 3D model görüntüleyicisini ortaya çıkardı. Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar bilgisayarlarında veya mobil cihazlarında 3 boyutlu modelleri görüntüleyebilmenin yanı sıra yeniden boyutlandırabilecek, yönünü değiştirebilecek ve farklı bir konuma yerleştirebilecekler. Arama devinin bu projedeki amacı artırılmış gerçeklik içeriğini haber makalesi gibi statik içeriklerle harmanlamak.

3D nesneler tarayıcı üzerinden gerçek dünyaya yerleştirilebilecek

Kullanıcı sayfayı AR öğesine doğru aşağıya kaydırdığında modelin bu hareket karşısında hafifçe dönmeye başladığını görüyoruz. Masaüstü tarayıcıda nesnenin sağ alt köşesinde bulunan kare şeklindeki ikona tıklayarak büyütüp her yönüyle incelemek mümkün oluyor. Mobil cihazlarda ise sağ altta bir AR butonu görünüyor ve buna dokunarak telefonun kamerasını etkinleştirebiliyorsunuz. Bu sayede ekrandaki 3 boyutlu nesneyi gerçek dünyada dilediğiniz konuma yerleştirme şansınız oluyor.
Sayfadaki örnekte kullanıcıların bir astronot giysisini her açıdan inceleyebileceği gösterilmiş. Google gölge ve ışıklandırma gibi ince detayların modelin çevresi ile uyum sağlamasına yardımcı olduğunu belirtti. Arama devi artırılmış gerçekliği internet tarayıcıları için uygun hale getirmenin bu teknolojiyi kitlelere ulaştırma konusunda oldukça büyük bir adım olacağını düşünüyor. Henüz prototip aşamasında olan Article'ın şu anda Android ve iOS cihazlarda test edildiğini belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim