Anlık Bildirim

Google ve Apple kasırganın izlerini silmek için bağış yapacak

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Florida eyaletini vuran Michael Kasırgası, etkilediği bölgede hayatı durma noktasına getirirken ABD'li iki teknoloji devi bölgeye yardımda bulunacağını açıkladı.

Google ve Apple kasırganın izlerini silmek için bağış yapacak Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Florida eyaletinde hissedilen Michael Kasırgası'nın etkisi dinmeye başlasa da kasırga arkasında büyük bir enkaz bıraktı. Saatteki hızı 250 kilometreye varan rüzgarlar nedeniyle 400 bin ev ve iş yeri elektriksiz kalırken binalar ciddi hasar gördü. Ayrıca kasırga nedeniyle en az 5 kişi hayatını kaybetti. Kasırganın izlerini silmek isteyen Apple ve Google ise kasırganın etkilediği bölgeye yönelik bağış yapacaklarını açıkladı.


Onarım çalışmalarına destek sağlanacak 

Konuyla ilgili ilk açıklama Google CEO'su Sundar Pichai'den geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Pichai, kasırgadan etkilenen bölgedeki onarım çalışmalarına destek sağlamak ve günlük hayatı eski haline döndürmek için Google'ın 1 milyon dolar bağış yapacağını açıkladı. Şirket ayrıca bölgede yaşayan insanlar için SOS(acil durum) uyarılarını da aktif hale getirdi.


Pichai'den kısa bir süre sonra bu kez Apple CEO'su Tim Cook, Twitter hesabından açıklama yaptı. Felaket bölgesine çok yakın bir noktada büyüdüğünü belirten Tim Cook, kasırgadan etkilenen insanlar için iyi dileklerini sundu. Cook ayrıca Apple'ın bölgedeki kurtarma ve yardım çalışmalarına katkı sunacağını açıkladı.


İki şirket de geçtiğimiz yıllarda yaşanan kasırgaların ardından çeşitli yardım ve bağış kampanyaları başlatmış ve felaket bölgelerinin hızlı bir şekilde onarılmasına katkı sağlamıştı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim