Anlık Bildirim

Google yeni bir mobil ödeme sistemi üzerinde çalışıyor olabilir

Google yeni bir mobil ödeme sistemi üzerinde çalışıyor olabilir

Uzun yıllardır Google Wallet adıyla kendi ödeme sistemini yaygınlaştırmaya çalışan Google, bununla birlikte büyük bir başarı elde edemedi ve Apple Pay sisteminin başarısı firmayı da yeni planlar yapmaya sevk etti. 

Gelen bilgilere göre Plaso adındaki bu yeni sistem bazı perakende zincirlerinde denenmeye başladı ve mobil ödeme sistemlerine daha akılcı çözümler getirmeyi amaçlıyor. Yeni sistem ses ağırlıklı olacak. 

Kullanıcı kasaya geldiği zaman Bluetooth aktif olan cihazında Plaso uygulamasını başlatacak ve kasiyer de müşterinin Plaso bilgilerini alarak sisteme girecek.Daha sonra gerekli ödeme işlemini başlatacak. Servisin Pandera Bread ve Papa John's gibi pek çok restoran ve perakende mağazalarında denendiği belirtiliyor. 

Google'ın yeni çalışmalarında mobil POS sektöründe uzman Square ile işbirliği yaptığı ifade ediliyor. Square firmasının Apple Pay öncesinde Apple tarafından satın alınmak isteidği konuşuluyordu. 

Google'ın yeni sistemini bu yıl itibariyle kullanıma sunması bekleniyor. Apple Pay gibi büyük bir rakip yanında Samsung'un da geniş bir kullanım alanına sahip olacak Samsung Pay sistemini duyurma ihtimali Google'ı oldukça zorlayacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim