Anlık Bildirim

Google yepyeni bir Nexus üzerinde çalışıyor

Akıllı telefon pazarına Android ile damga vuran Google, pazarda Nexus serisi telefonlarıyla üretici sıfatıyla da kullanıcılara sunduğu çözümlere bir kısa bir zaman içersinde yenisi eklemeye hazırlanıyor. BGR'ın firmaya yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere bakılırsa 1.Nesil Nexus, 2.Nesil Nexus; Nexus S'den sonra Google, 4.Nesil iletişim teknolojisini destekleyen Nexus 4G ile pazarda büyük ses getireceğe benziyor.

Alınan bilgilere göre Nexus 4G; yeni nesil çift çekirdekli OMAP 4460 veya düşük güç tüketimli 28nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Krait tabanlı Snapdragon 1.2 GHZ ya da 1.5 GHz frekansında çalışan işlemcilerden gücünü olacak. Telefonun ekran büyüklüğü için "devasa" benzetmesi yapan kaynakların ekranın 720p çözünürlüğünde olacağını belirtirken; cihaz üzerinde herhangi bir fiziksel tuş bulunmayacağını söylüyor.

İddiaya göre Nexus 4G'nin öne çıkan bir diğer özelliği ise kamera alanında olacak. 1 Megapiksellik ikincil ve 5 Megapiksellik birincil kameraya sahip olacağı belirtilen Nexus 4G'nin birincil kamerası sahip olduğu gelişmiş sensörü; düşük ışıklı ortamlarda mükemmel fotoğraf çekim kabiliyetine sahip olmasını sağlayacak. Güçlü işlemcilerinin yanı sıra üzerinde 1GB'lık RAM'i bulunması muhtemel olan telefon; sırtını dayadığı güçlü donanımsal özelliklerinden ötürü rahatlıkla 1080p'lik videolar kaydedip, bunları oynatabilecek.

Telefon yazılımsal anlamda gücünü ise Android 4.0'dan (Ice Cream Sandwich) alacak. Diğer bir deyişle Nexus 4G, tıpkı diğer Nexus'lar gibi yazılımsal anlamda pazar için önemli bir kilometre taşı olacak.

Gerek donanımsal gerekse de yazılımsal anlamda pazara yeni bir soluk getirmeye hazırlanan Google, kaynakların verdiği bilgilere göre, telefonu bu sene 22 Kasım'da kutlanacak olan Şükran Günü'ne yetiştirmeyi hedefliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim