Anlık Bildirim

Google'dan giyilebilebilir cihazlar için Android geliyor

Google'dan giyilebilebilir cihazlar için Android geliyor Tam Boyutta Gör

Android ile akıllı telefon ve tablet pazarında fırtına gibi esen Google, şimdi aynı başarıyı trendin yavaş yavaş oluşmaya başladığı giyilebilir teknolojiler pazarında elde etmek istiyor.

Google’ın Android’den sorumlu üst düzey yöneticisi Sundar Pinchai, South by Southwest Konferansı’nda yaptığı açıklamada, Android’in akıllı giyilebilir cihazlara yönelik olarak hazırlanan özel yazılım geliştirme kitini (SDK) iki hafta içerisinde yayınlayacaklarını söyledi.

Pinchai, Android’li giyilebilir cihazlar çıkmadan önce geliştiricilere sistemi deneyimle fırsatı vermek ve onların geri bildirimleriyle sistemi daha güçlü hale getirmek için yazılım geliştirme kitini daha erken yayınlamayı tercih ettiklerini söyledi.

Hatırlanacağı gibi, Google’ın bir süredir Android’li akıllı saat üzerinde çalıştığı biliniyor. Geçtiğimiz günler Motorola’nın Google için geliştirdiği ilk akıllı saatin internete sızmasından sonra tekrardan dillendirilmeye başlamıştı. Son gelen bilgiler, Google’ın, tıpkı akıllı telefonunda olduğu gibi akıllı saatinde de LG ile iş birliğine gittiğine işaret ederken; akıllı saatin haziran ayında yapılacak olan I/O Konferansı’nda tanıtılması bekleniyor.

Diğer yandan Pinchai, öncelikle ABD pazarı için satışa sunulan Chromecast’in önümüzdeki dönemde diğer ülkelerde de satışa sunulacağının müjdesini verdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim