Anlık Bildirim

Güney Kore elektrik satışında Blockchain'i test edecek

Güney Kore; güneş enerjisiy aracılığıyla elektrik üreten hanelerin, komşularına elektrik satmasına olanak sağlayan Blockchain tabanlı bir platformu test edecek.

Güney Kore elektrik satışında Blockchain'i test edecek Tam Boyutta Gör
 

Herhangi bir merkeze bağlılık göstermeyen yapısı ile farklı alanlarda doğrudan tüketiciler arasındaki işlemler için kullanılabilen Blockchain teknolojisinin uygulama alanı her geçen gün artıyor. Bu teknolojiyi uzun bir süredir araştıran ve pek çok alanda uygulamak isteyen ülkelerin başında Güney Kore geliyor. Geçtiğimiz ay Seul şehrinin yetkili kurumları; Samsung'un bilgi teknolojisi hizmetleri veren yan kuruluşu olan Samsung SDS'ten, Blockchain teknolojisinin yönetim işlerinde nasıl uygulanacağını gösteren bir yol haritası hazırlamasını istemişti. Ülkedeki yetkililer şimdi ise Blockchain'i elektrik satış ağında kullanmayı planlıyor.


Ürettikleri Elektriği Komşularına Satacaklar 

Güney Kore Bilim Bakanlığı ve Kore Elektrik Enerjisi Kurumu'nun açıklamalarına göre ülkede Blockchain tabanlı elektrik satış platformu test edilecek. Bu platform ile güneş enerjisi aracılığıyla kendi başlarına elektrik üreten hanelerin elektriklerini, yakın çevredeki komşularına satmalarına olanak sağlanacak. Güneş enerjisiyle elektrik üreten haneler, satacakları elektrik miktarını ve fiyatını platforma ekleyecek ve komşuları teklifi uygun bulursa elektriği satın alabilecek. Satış işlemleri tamamlandıktan sonra elektrik satan haneler ödemeyi nakit olarak alabilecekleri gibi daha sonra elektrik faturasını ödemek için kullanabilecekleri ''enerji puanları'' şeklinde de alabilecek.


İlk olarak Seul'deki iki daire ve  Kore Elektrik Enerjisi Kurumu'nun tesislerindeki dokuz binada test edilecek olan platform başarılı bulunduğu takdirde ülke genelinde kullanıma sunulacak. Toplu taşıma, sosyal güvenlik ve kamu güvenliği dahil olmak üzere 2022'ye kadar tüm kamu hizmetlerinde Blockchain teknolojisinden faydalanmak isteyen Güney Kore'nin elektrik satışına ilişkin çalışması haneleri güneş enerjisini kullanmaya teşvik ederken ağır elektrik faturaları ödemek zorunda kalan işletme veya hanelerin daha ucuz ve hızlı bir şekilde elektriğe ulaşmasını sağlayabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim