Anlık Bildirim

HP, TouchPad için hazırladığı Android test çekirdeğini CyanogenMod takımına gönderdi


HP'nin büyük umutlarla tablet pazarına girdiği TouchPad modeli sürpriz bir kararla tarihe karışmıştı. Bu tarihten sonra özellikle Android geliştiricileri TouchPad üzerinde yaptıkları denemelerle sıkça gündeme geldi. HP'nin bir dönem karşı çıktığı bu konuda önemli bir gelişme yaşandı.

HP'nin elde kalan stokları eritmek için 99$'dan satışa sunduğu webOS yüklü TouchPad modellerinin bir kısmının Android yüklü olarak gönderildiği iddia edilmişti ancak HP bunu hiçbir zaman doğrulamadı. Şimdi ise HP önemli bir karar alarak bu Android test çekirdeğini CyanogenMod ekibine gönderdi. 

Gelen bilgilere göre Android çekirdeği webOS sisteminden ayrı olarak geliştirildi. TouchPad piyasaya sürülmeden 3-4 ay önce kodlar üzerinde son oynamaların yapıldığı belirtiliyor. Gönderilen çekirdekte WiFi sürücüsü yok. Bunun da kısa süre sonra tamamlanacağı düşünülüyor.

CyanogenMod ekibi TouchPad üzerinde bir süredir çalışmalar yapıyor. Android 2.3 sürümünü ilk olarak çalıştırmayı başaran ekip bazı sorunlarla karşılaşmıştı. Bu gönderilen çekirdek bu sorunları aşmada yardımcı olacak ve hali hazırda geliştirdikleri Android 4.0 için de ekibe katkı sağlayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim