Anlık Bildirim

HP parmak izi sensörüne sahip yeni bir fare duyurdu

HP kullanıcıların bilgisayarlarında biyometrik kimlik doğrulama teknolojisini kullanmalarına olanak sağlayacak yeni bir fare duyurdu. HP USB Fingerprint Mouse yerleşik parmak izi okuyucusu ile geliyor
Bazı bilgisayar üreticileri, genellikle de dizüstü bilgisayarında uzun süredir parmak izi sensörü gibi güvenlik çözümleri sunuyor ancak bunların pek de ergonomik olduğu söylenemez. Teknoloji devi HP'nin yeni faresi işte tam da bu noktada devreye giriyor.
HP USB Fingerprint Mouse, isminden ve resimlerinden de anlaşılabileceği gibi, parmak izi sensörü ile gelen bir fare. Bu da kullanıcıların bilgisayarlarını korumak için biyometrik güvenlik teknolojisini kullanabilecekleri ancak parmak izlerini taramak için bilgisayarlarına ulaşmak zorunda kalmayacakları anlamına geliyor. Bunun yerine parmaklarını farenin üzerindeki alana koymaları yeterli olacak.

Parmak izleri AES-256 bit şifreleme ile depolanıyor

HP, parmak izi bilginizi güvenli bir şekilde saklayabilecek AES-256 bit güvenlik şifrelemesi de sunuyor. Ancak bu bilgilerin kolayca kaybolabilecek veya çalınabilecek bir cihazda saklanmasının ne derece güvenli olacağı da tartışılır.
Bu arada farenin kablolu olduğunu belirtelim. Dolayısı ile kablosuz aksesuar kullanmayı tercih eden biriyseniz size hitap etmeyebilir. HP'nin yerleşik parmak izi sensörüne sahip yeni faresi Aralık ayında satışa sunulacak. Fiyat etiketinin ise 49 dolar olduğu açıklandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim