Anlık Bildirim

Hawking yapay zekanın hızlı ilerleyişinden endişe duyuyor

Hawking yapay zekanın hızlı ilerleyişinden endişe duyuyor

Bundan on yıllar öncesine göre değerlendirecek olursak yapay zeka kavramı oldukça ilerlemiş durumda ve bununla ilgili sürekli yeni çalışmalar yapılıyor. Dünyanın gelecekte SkyNet tarafından yönetileceğine dair espriler yapılmasına yol açan yapay zeka konusundaki bu ilerleyiş önemli bir ismi korkutmuş durumda. 

Dünyanın en önemli bilimadamlarından birisi kabul edilen evrenbilimci Stephen Hawking, bir röportajda düşünen robotlar geliştirme çalışmalarının gelecekte insan ırkını yok edecek seviyeye gelebileceğini dile getirdi. 

Tekerlekli sandalyesine bağlı iletişim cihazının da yapay zeka ile yönetildiği Hawking, yapay zekanın ilk formlarının insan ırkı için çok kullanışlı olduğunu ancak bunun gelecekteki sonuçlarının kendisini çok korkuttuğunu ifade etti. Hawking'e göre yapay zeka gelecekte kendisini yeniden tasarlayacağı bir seviyeye gelebilir ve insan ırkının çok önüne geçebilir. Biyolojik olarak sınırlı bir şekilde gelişen insanoğlunun da yapay zekaya karşı bir şansı kalmaz. 

Hawking'in sözleri aslında bir bilim kurgu filmi senaryosuna ait gibi geliyor ancak bazı bilimadamları da bu düşüncelere destek çıkıyor. Bununla birlikte kendisini yenileyebilen tamamen otonom sistemlerin ortaya çıkması yakın gelecekte pek de mümkün görünmüyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
948 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim