Anlık Bildirim

Hem S Pen hem kaide bir arada

Gelecekte Galaxy Note akıllı telefonunuz ile ekran dik pozisyonda içerik izlemek istediğinizde, yardımınıza ilk olarak S Pen ekran kalemi koşacak. Yeni patent başvurusu bunu gösteriyor.
Teknoloji devlerinin tasarladığı patentlerde, zaman zaman ilginç fikirlere rastlıyoruz. Samsung'un aldığı yeni bir patent buna son örnek. Patente bakıldığında S Pen teknolojisinin, gelecekte daha farklı amaçlar için de kullanılabileceğini gösteriyor. 

Genelde akıllı telefonlarda medya içeriği tüketilirken, dik pozisyonda durması daha çok tercih ediliyor. Mevcut akıllı telefonlarda böyle bir destek yok ve üçüncü taraf aksesuar alternatifleri değerlendiriliyor. Bu alternatifler de kısıtlı. Samsung, buna bir çözüm bulmak adına S Pen kalemine yeni bir görev yüklemiş. 


Patente gare, kullanıcı stand ihtiyacı duyduğu zaman S Pen kalemini yarıya kadar yuvasından çıkarıyor ve çeşitli açılarda katlayarak telefonun dik durmasını sağlıyor. Bu esnada S Pen, yuva içerisinde kilitli bir vaziyette duruyor. Kalem eski haline getirildiği zaman ise kilit açılıyor ve standart kullanım sağlanıyor. 

S Pen kaleminin bugüne kadar tasarım ve yazılım anlamında geliştirildiğini gördük ancak ilk kez bu tarzda bir değişiklik karşımıza çıktı. Kıvrılabilir S Pen şüphesiz fonksiyonellik anlamında katkı sağlayacaktır ancak sayısız kıvrılma hareketi nedeniyle bu kez işin içine dayanıklılık girecektir. Yeni S Pen tasarımı için şimdilik ilk aday Galaxy Note 6 durumunda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3966 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung s pen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim