Anlık Bildirim
 
AMD Ryzen işlemcileriyle birlikte uzun süredir pazarda süregelen dengeleri değiştirmiş durumda. Öyle ki piyasayaya yeniden rekabeti tattıran ABD merkezli yonga tasarımcısı bazı pazarlarda Intel’in bir hayli önüne geçti bile.

Sistem toplayanların tercihi 

PC Watch Japan’ın son raporuna göre aralarında Amazon Japan, BIC Camera ve Edion’ın da bulunduğu 24 perakendecisinin satıcısından elde edilen verilere göre AMD Japonya pazarında liderliği Intel’den almakla kalmamış üstüne de kaydadeğer bir fark atmış. 3. Nesil Ryzen işlemcilerinin çıkışından önce %46.7’lik satış oranına sahip olan firma yeni yongalarını piyasaya sürdükten sonra oranı %68.6’ya çıkarabilmiş.
Japonya’da sistem toplayanların %68.6’sı AMD işlemci tercih etti
 
Bu durumda tabi ki de Ryzen yongalarının sahip olduğu fiyat, performans ve uzun süreli soket desteği gibi etkenler başı çekiyor ancak Intel tarafının da bu dönem içerisinde stok sıkıntısı yaşaması AMD’nin ekmeğine yağ sürmüşe benziyor.

Hazır sistem pazarında AMD halen çok geride 
 

Toplama bilgisayar başlığındaki raporlar AMD’nin yüzünü güldürürken Intel’i derin düşüncelere sevk eder nitelikte olsa da AMD halen daha hazır bilgisayar pazarında çırpınmaya devam ediyor. Firma hazır bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarların yalnızca %14.7’sinde yer edinebilmiş.
Japonya’da sistem toplayanların %68.6’sı AMD işlemci tercih etti
 
Yine de bardağın dolu tarafına odaklanmak gerekirse AMD’nin bu paya geçtiğimiz yılın son ayındaki %1’in bile altındaki dilimden yükseldiğinin altını çizmek gerek.
İlerisi için de Zen 2 ve Navi’yi tek ısı dağıtıcı altında birleştiren çözümlerle bu durumun AMD açısından daha iyileşeceği söylenebilir. Buna karşın Intel’in önümüzdeki aylarda stok sıkıntısını gidermeye yönelik adımlar atacağını da unutmamak gerek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9647 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, Japonya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim