Anlık Bildirim

Joel McDonald'ın bulmaca oyunu Prune'u denedik

Joel McDonald'ın bulmaca oyunu Prune'u denedik
 
Call of Duty serisinin yapım aşamasında görev alan Joel McDonald'ın liderlik ettiği küçük bir oyun stüdyosu tarafından geliştirilen "Prune" adlı bulmaca oyunu Appstore'daki yerini aldı. Biz de bu oyunu sizler için denedik.

Bir tohumun toprağa düştüğü ilk andan çiçekleri rüzgarda uçuşuncaya kadar geçen süreyi birkaç saniyeye sığdıran bu oyunda yetiştirdiğimiz ağacın sürgünlerinin ışığı görerek belli bir sayıda çicek açmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de basit bir kaydırma hareketiyle ağacın dallarını budayarak onu büyütüyor ve aynı zamanda şekillendiriyoruz. Ayrıca, yeri geldiğinde çevre elementlerini de kullanarak ağacımızın büyümesine yön verebiliyoruz.

Minimalist tasarım anlayışının bir ürünü olan Prune, ince detaylarla süslenmiş iki boyutu dünyasında kaliteli bir görsel deneyim sunmayı başarıyor. Hafif tondaki müzikleriyle bizleri farklı diyarlara götüren Prune'un ses efektleri ise bekleneni fazlasıyla veriyor.

Hikayesini anlatmak için herhangi bir insanın sesine veya yazılara ihtiyaç duymayan Prune, vermek istediği mesajı sessiz ve başarılı bir sunum eşliğinde oyunculara yansıtıyor. Zor bulmacalardan hoşlanan oyuncuları pek tatmin edemeyecek olan Prune, sahip olduğu 100'e yakın bölümle 2 ila 3 saat arasında değişen bir oynanış süresi sunuyor.

Mobil oyunların birbirini taklit etmekten öteye gidemediği şu günlerde bizlere derin bir nefes aldırmayı başaran Prune, gerek atmosferi gerek sunumuyla ruhumuzun derinliklerine dokunmayı başarıyor. Ancak, Prune görüldüğü kadar mükemmel değil. Kamera hareketlerindeki ufak hatalar bazı bölümlerde dikkat dağıtıcı olabiliyor. Bu durum göz ardı edilirse, farklı bulmaca oyunları denemekten hoşlanan mobil oyunculara önerebileceğimiz Prune'a aşağıdaki Appstore bağlantısı üzerinden erişebilirsiniz. Bu arada iOS sürümünün kar getirmesi halinde oyunun Android için de geliştirileceğini belirtelim.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim