Anlık Bildirim

Karşınızda yeni Nexus 7 : Yüzde 80 daha hızlı, 4 kat daha fazla grafik gücü

Karşınızda yeni Nexus 7 : Yüzde 80 daha hızlı, 4 kat daha fazla grafik gücü

Google bugün gerçekleştirdiği etkinlikte beklendiği gibi Nexus 7 tablet modelinin devam versiyonunu resmen lanse etti. Apple etkinliklerinden alıştığımız yüzdeli ifadeler artık Google etkinliklerinde de yer bulmaya başladı.

Google-Asus ortaklığının yeni ürünü olan yeni Nexus 7 veya Nexus 7 2, ilk nesle göre işlemci bazında yüzde 80 daha hızlı, 4 kat daha fazla grafik performansına sahip. Renk yelpazesi de yüzde 30 daha geniş.

Nexus 7 2 daha lanse edilmeden ön sipariş listelerinde yer aldığı için donanım özellikleri konusunda bilinmeyen bir nokta yok. 7 inçlik IPS LCD ekranda 1920x1200 çözünürlük sunan Nexus 7 2, piksel yoğunluğunu da 323ppi değerine çıkarıyor. 7 inçlik ekranda Full HD çözünürlük bugüne kadar rastlanılmayan bir olay olduğu için Nexus 7 2 bu anlamda bir ilki başarıyor. Ayrıca yoğunluk değeri açısından da segmentin zirvesine yerleşmiş durumda.

Geçen yılın en güçlü işlemcisi olan Snapdragon S4 Pro ve Adreno 320 grafik birimi cihazda yerini alıyor. Modelin bir de Snapdragon 600 çözümlü versiyonunun olacağı iddia edilse de lansmanda bu gündeme gelmedi.

2GB RAM, 16GB/32GB depolama kapasitesi, opsiyonel 4G LTE, 5MP çözünürlükte arka kamera, 1.2MP çözünürlükte ön kamera, 9 saat HD video oynatma, 10 saat webde gezinti, Android 4.3 işletim sistemi, NFC, kablosuz şarj desteği, HDMI çıkışı, Bluetooth 4.0, çift bant WiFi, stereo surround ses şeklinde diğer özellikleri mevcut.

Nexus 7 2 ABD'de ön siparişe başlarken, 30 Temmuz itibariyle sevkiyat başlayacak. Önümüzdeki haftalarda İngiltere, Kanada, Japonya, Almanya, İspanya, Güney Kore, Fransa ve Avusturalya'da satışa sunulacak. Nexus 7 2'nin 16GB kapasiteli versiyonu 230$ iken, 32GB kapasiteli versiyonu 270$, 32GB LTE versiyonu ise 350$ fiyat etiketine sahip olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1811 kez okundu.
46 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, asus ve google
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim