Anlık Bildirim

Koineks borsası USDT işlemlerine başladı

Kripto para dünyasının sabit değerli birimi olarak görülen USDT, yerli Koineks borsasında işlem görmeye başladı. Dalgalı dönemlerde USDT sığınılacak bir liman olmayı amaçlıyor.

Karşılığında 1$ saklandığı ifade edilen ve son dönemde kripto para piyasasında kırılganlığa sebep olduğuna dair araştırmalara bile konu olan USDT birimi Koineks borsasında listelenmeye başladı.

USDT nedir?

Omni Layer protokolü üzerine inşa edilen USDT biriminin karşılığı 1$ olarak belirlenmiş. Pek çok uzman aksini iddia etse de piyasaya sürülen her bir USDT karşılığında Tether Limited kasasına 1$ eklendiği ifade ediliyor. Yani kripto para piyasasında değeri her zaman 1$ olan ve yerli para birimlerine karşı buna göre karşılık bulan bir coin.

Piyasada toplam 2.75 milyar adet USDT olduğu ifade ediliyor. Oluşturulan toplam coin sayısı ise 3.08 milyar civarında. Yani piyasaya sürülmemiş 300 milyon adet USDT kalmış durumda.

Yatırımcılar değeri sabit olduğundan dolayı USDT birimini sıkça tercih ediyor. Piyasanın düşmeye başladığı dönemlerde borsadan paralarını çekmek istemeyenler USDT biriminde saklayabiliyor.

USDT birimi Koineks borsasına ilk girdiğinde 50TL üzerinden işlem görse de kısa sürede düşerek 6.7TL seviyesine geriledi. 24 saat içerisinde ise toplam 120 bin dolarlık USDT işlemi yapıldı ve rakam artmaya devam ediyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim