Anlık Bildirim

Kripto para birimi Dash 12 saatte yüzde 50'nin üstünde değer kazandı

Geçtiğimiz haftasonu başında kripto paraları takip edenler Bitcoin ve Bitcoin Cash arasındaki çekişmeye odaklanırken Dash isimli kripto para birimi kısa sürede büyük çıkış yakaladı.

Kripto para birimi Dash 12 saatte yüzde 50'nin üstünde değer kazandı Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz hafta Bitcoin topluluklarında yaşanan çatallanma tartışmaları ve sonrasında gelen çatallanmanın iptali açıklaması Bitcoin'in değerinde önemli düşüş meydana getirirken 500$ seviyelerinde bir değere sahip olan Bitcoin Cash'in ise değerinin 2000$'ın üstüne çıkmasını sağlamıştı. İki kripto para biriminin değerindeki düşüşler ve yükselişler hafta sonu boyunca devam ederken adeta kripto para dünyasının göz kulağı Bitcoin-Bitcoin Cash çekişmesine çevrilmişti. Bu esnada bir diğer kripto para birimi Dash ise çok kısa sürede büyük bir çıkış yakalayarak gözleri üzerine çekmeyi başardı.


Yüzde 50'nin Üstünde Değer Artışı 

İlk olarak 2014 yılında 2$ değeriyle kullanıma sunulan ve geçtiğimiz yılın ortalarına kadar 10$'ın üstünde bir değere ulaşamayan Dash, bu yılın başında 12$ seviyelerinde bir değere sahipti. Ağustos ayında Bitcoin'de yaşanan bölünmenin ardından hızlı bir şekilde değer kazanan ve değerini 270$-300$ seviyelerine sabitleyen Dash, bu değeriyle birlikte piyasa hacmi olarak Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple ve Litecoin'in ardından altıncı popüler kripto para birimi olarak değerlendiriliyordu. Hafta sonunda ise ciddi bir değer artışı yakalayan Dash 12 saatte değerini yüzde 50'nin üstünde artırmayı başardı ve 542$'lık rekor seviyeye ulaştı.


Uzmanlar şu sıralar 430$ seviyelerinden işlem gören Dash'teki bu ani yükselişin nedenin Bitcoin Cash'teki yükselişin nedeniyle benzer olduğunu düşünüyor. Geçtiğimiz hafta blok zincirinde bir güncelleme yapılacağını duyuran Dash geliştiricileri yeni güncellemeyle birlikte Dash'teki blokların boyutunun 2MB'ye yükseltileceğini duyurmuştu. Böylece 1MB'lik blok boyutuna sahip olan Bitcoin'e kıyasla işlemlerin daha hızlı ve ucuz gerçekleşebileceği Dash, Bitcoin Cash ile birlikte değerini artırdı ve yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı. Yatırımcıların ve madencilerin blok boyutu ve blok boyutunun sonucunda ortaya çıkan işlem hızı, ücreti gibi unsurları değerlendirip buna göre hareket ediyor oluşu Bitcoin'in de blok boyutunu artıracak bir çatallanmayı tekrar gözden geçirebileceği düşüncesini akıllara getiriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim