Anlık Bildirim

Küçük oyunlar, büyük fikirler


 Mobil teknolojiler büyük bir hızla gelişiyor, hayatımızda daha çok yer ediniyor ve akıllı telefonlar çoğu insan için anlık eğlence cihazlarına dönüşüyor. Hızlı bir yaşam sürdüğümüz, yoğun iş temposuna yetişmeye çalıştığımız ve çok az durup dinlenme şansı bulabildiğimiz bugünlerde mobil oyunlar imdadımıza yetişip eğlenceli vakitler geçirmemizi sağlıyor.

Araştırmalara göre en popüler uygulama kategorisi oyunlar, mobil cihazlarımızda aylık ortalama 7.8 saatimizi oyunlarda harcıyoruz ve bunu her yerde yapıyoruz yatakta, yolda, derste ve çok azda olsa yürürken. Mobil oyunculuk kültürü o kadar yaygınlaştı ki sadece ABD sınırları içerisinde 100 milyon mobil oyuncu bulunuyor ve bu rakam ülke nüfusunun 3’de 1’ine denk geliyor.

Büyük bir hızla büyüyen mobil oyun sektörü sadece 2011 yılında 12 milyar dolarlık bir oyun ekosistemi oluşturdu. Bu kolay ve karlı ekosistem büyük firmaların ilgisini bu yöne çekmeyi başardığı gibi küçük geliştiricilere de büyümek için yeni bir umut verdi. Geliştiricisine en çok kazandıran 100 uygulamanın %34’ü oyun içi satışlar ve reklamlardan yüksek gelirler elde ederken, kişi başı oyun içi satışlara aylık ortalama 12.92$ harcandı. ‘Tiny Tower’ ilk senesinde oyun içi satışlardan 3 milyon dolar kazanç elde ederken, ‘Angry Birds’ reklamlardan aylık 6 milyon dolar kazandı. ‘Zynga’ ve ‘Rovıo’ basit ama eğlenceli oyunları ile milyonlarca kullanıcıya ulaştı ve bu sektörde liderliklerini korudular. Zynga’nın mobil oyun bölümü tek başına 10 milyar dolardan fazla gelir sağlarken, Rovıo bir önceki seneden 10 kat daha fazla gelir elde etmeyi başardı. ‘Drawsomething’ 50 gün içerisinde 50 milyon kez indirildi ve saniyede ortalama 3.000 çizim oluşturuldu. ‘Angry Birds’ toplamda 700 milyon kez indirilirken 500 milyar kere domuzlar hedef alınarak sinirli kuşlar fırlatıldı.

İstatistiklere göre 2016 yılında mobil oyun pazarı 2 kat büyüyecek ancak bu kadar hızlı büyüyen bir sektörün sonraki yıllarda ne kadar büyüyebileceğini tahmin etmek araştırmacılar için bile gerçekten çok zor olacak gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9537 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, iOS ve Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim