Bu yılın başında Google'ın konum geçmişi üzerinden kullanıcıların her bir adımını takip ettiği iddası ortaya atılmış ve bu iddia Google tarafından doğrulanmıştı. Şirket kullanıcı deneyimini geliştirmek için yaptığı bu takip işleminden rahatsız olan kullanıcıların konum geçmişini kapatabileceğini dile getirmişti. Google'ın o dönem yaptığı açıklamaya göre konum geçmişi devre dışı bırakıldığında kullanıcılara ait konum verilerine ulaşılamayacaktı. Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan haberler ise Google'ın açıklamasının yanıltıcı olduğunu, konum geçmişi özelliği devre dışı bırakılsa dahi Google'ın kullanıcıların konumunu takip edebildiğini ortaya çıkarmıştı.
Hizmet politikasını değiştirdi ama yetmedi
Google kullanıcı memnuniyetini artırmak adına böyle bir faaliyet yürüttüğünü ileri sürse de dün konum izleme politikasında değişikliğe gitti. Güncellenen şirket politikaları uyarınca kullanıcıların konum bilgilerinin Google tarafından kaydedilmesi artık mümkün. Tabi bu güncelleme Google'ın konum takip faaliyetlerini yasal bir zemine oturtmasını sağlasa da politikalar güncellenmeden önce kullanıcıların konumunun takip edilmesi gizlilik kurallarının hiçe sayıldığı anlamına geliyor.
Bu duruma dikkat çeken Android kullanıcısı Napolyon Patacsil, Google'a karşı dava açtı. Google'ın hem Android cihazında hem de Google Haritalar servisinin bulunduğu iPhone'da konumunu takip ettiğini dile getiren Patascil, şirketin kullanıcılardan habersiz kişisel verileri ele geçirdiğini vurguluyor. Bu verilerin üçüncü taraf şirketlere satılmış olabileceğini de belirten Patascil, davanın bir topluluk davasına dönüştürülmesini talep etti. Böylece Google'ın konum takip faaliyetlerinden şikayetçi olan diğer kullanıcılar da Google'a karşı Patascil'in yanında yasal mücadeleyi sürdürebilecek.
Kaliforniya'da açılan dava ile ilgili henüz ne Google ne de Patascil'i temsil eden hukuk şirketi detaylı bir açıklama yapmış değil ancak bu dava Google için can sıkıcı sonuçlara neden olabilir. Halihazırda Facebook'un da gizlilik zaafiyetleri nedeniyle mahkeme karşısında hesap verdiğini düşünürsek Google'ın da benzer şekilde zorlu bir hukuki süreçten geçeceğini söyleyebiliriz. Buna ek olarak şirketin yasal zorluklarla karşılaştığı için hizmet politikalarında köklü değişikliklere gidebileceği ve davanın milyonlarca Android kullanıcısını etkileyebileceği de düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.