Anlık Bildirim

LG ''giyilebilir robotunu'' tanıtmaya hazırlanıyor

LG, 31 Ağustos-5 Eylül tarihlerinde Berlin'de gerçekleşecek olan IFA 2018'de ''insan merkezli giyilebilir'' robotu CLOi SuitBot'u tanıtacağını duyurdu.

LG ''giyilebilir robotunu'' tanıtmaya hazırlanıyor Tam Boyutta Gör
 

Halihazırda havalimanları ve otellerde hizmet veren asistan robotlar geliştiren LG şimdi farklı bir kategoride ürün sunmaya hazırlanıyor. Şirketin CLOi SuitBot isimli ürünüyle dış iskelet kategorisine giriş yapacak. IFA 2018'de tüketiciyle buluşacak olan CLOi SuitBot görünüm itibariyla daha önce Ford ve Walmart çalışanlarının kullandığı dış iskeletleri andırsa da LG CLOi SuitBot'u, ''insan merkezli giyilebilir robot'' olarak tanımlayıp rakiplerinin ürünlerinden farklı bir noktaya konumlandırmış durumda.


Çalışanlara kolaylık sağlayacak 

Ürünle ilgili detaylar 31 Ağustos-5 Eylül tarihlerinde Berlin'de gerçekleşecek olan IFA 2018'de paylaşılacağı için şirket ürün hakkında çok fazla bilgi vermiş değil ancak ürünün kullanıcılara; daha fazla hareket kabiliyeti ve güç sağlayacağı belirtiliyor. Kullanıcıların belini ve bacaklarını destekleyeceği ifade edilen giyilebilir robot, işçilerin çalışırken alt gövdelerini daha rahat ve doğal bir şekilde hareket ettirmesini sağlayacak.


 

Mevcut dış iskeletlerin büyük bir kısmı kullanıcıların bacak ve omuzlarındaki yükü hafifletmek için yaylı sistemlerden faydalanıyor. Bazı dış iskeletler ise kullandıkları motor ile kullanıcılara ekstra güç sağlama üzerine tasarlanmış durumda. LG'nin CLOi SuitBot'tan bahsederken sürekli robot ifadesini kullanması CLOi SuitBot'un da yerleşik bir motor ile gelebileceği yönündeki düşünceleri kuvvetlendiriyor.


Kullanıcıların ayakta kullanımı dışında, tekerlekleri ile adeta bir araç haline de gelebilen LG CLOi SuitBot'un nihai tasarımını ve yeteneklerini gelecek hafta yakından göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim